Un nou blog marca Queen Soft

Asociatia Dai o sansa - Spectacol Mos Nicolae 2017


Spectacol de Mos Nicolae (2017) organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Spectacol Traditii de nunta din Teleorman


Spectacol Traditii de nunta din Teleormanorganizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Spectacol Craciun 2016


Spectacol Mos Craciun 2016 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Spectacol Mos Nicolae 2016


Spectacol Mos Nicolae 2016 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

De ce sa inlocuim hard diskul cu un ssd?


In ultimul timp, tot mai multi utilizatori isi cumpara SSD ca o alternativa la clasicul HDD. Un SSD, este tot un dispozitiv de stocare a fisierelor doar ca foloseste o cu totul alta tehnologie decat HDD.
Abrevierile inseamna dupa cum urmeaza:
SSD-Solid State Drive
HDD-Hard Disk Drive
Un hard disk de laptop sau de calculator foloseste componente mecanice pentru a scrie si a citi date iar printre aceste componente mentionam platanele (discurile), capetele de citire, motorul, carcasa etc. Comparativ cu un hard disk, un SSD este mult mai de durata intrucat tehnologia pe care o foloseste nu este atat de predispusa la defectare si astfel datele dvs sunt mai in siguranta pe un SSD decat pe un HDD laptop.
Solid State Drive foloseste tehnologia flash si este practic format din mai multe astfel de memorii flash. Vazut in carcasa, un SSD pare cat un HDD ca marime insa in realitate, carcasa unui SSD este facuta pe aceeasi dimensiune ca a unui HDD pentru a se potrivi pe echipamente, asta desi memoriile flash din SSD ocupa mult mai putin spatiu.
Un SSD costa mai mult pe GB decat un HDD dar acest lucru se va modifica in viitorul apropiat intrucat piata de SSD-uri este inca destul de noua in Romania. Totusi, cu 300-500 de lei, puteti sa cumparati un SSD cu o capacitate de stocare de pana in 300 de GB. Diferenta la pret este destul de mare insa cine are nevoie de rapiditate si de siguranta, alege un SSD in ciuda costurilor mai ridicate.

Unde gasim SSD si cine il monteaza?

Pentru a gasi SSD-uri apelati la magazinele mari de componente sau la cele mici, precum un service de calculatoare, care de cele mai multe ori are pe stoc sute de componente diverse printre care si hard diskuri sau ssd-uri. Cumparand de la un service, aveti sansa de a primi montajul gratis, lucru care poate fi util daca nu ne pricepem absolut deloc si nici nu avem o cunostinta care se pricepe si care sa ne ajute.

Citeste continuarea...

De ce este importanta curatarea laptopului si unde facem curatarea?


Curatarea laptopului este foarte importanta fiind o operatiune ce ar trebuie facuta in fiecare an, de preferat in primavara.
Necuratarea laptopului la timp poate produce daune ireparabile sau costisitoare in special la cipul video.
Un laptop necuratat acumuleaza depuneri de praf in interior, depuneri care daca nu sunt inlaturare formeaza paturi de praf ce vor acoperi total sau partial gurile de aerisire.
Acest lucru va duce la supraincalzirea laptopului in interior intrucat aerul cald degajat de componente nu mai poate fi evacuat corect din cauza paturii de praf.
Asta duce in timp si la intarirea pastei termice, pasta ce asigura transferul caldurii prin radiator.

Unde curatam laptopul?
Pentru curatarea laptopului exista doua variante si anume fie il curatati dumneavoastra fie apelati la un centru de reparatii laptopuri pentru aceasta interventie.
Absolut orice service de laptopuri efectueaza curatari interne astfel ca puteti alege orice service apropiat de domiciliul dvs.
Daca alegeti sa curatati la service, de regula operatiunea se face pe loc iar timpul de executie este undeva intre 30 de minute si o ora, depnizand de la model la model.

Daca alegeti sa il curatati dumneavoastra va trebui sa va pregatiti anumite ustensile dar si sa urmariti un tutorial in care este prezentata curatarea unui laptop, de preferat chiar modelul pe care il detineti si dvs.
Veti avea nevoie de o surubelnita, un card sau ceva asemanator pentru a putea desface carcasa mai usor, pasta termoconductoare, timp, atentie si rabdare.
Recomandam prudenta la desfacerea laptopului pentru a nu rupe sau sectiona pamblicile de la tastatura sau display. Daca nu aveti cunostinte tehnice sau nu ati mai desfacut niciodata un laptop, va recomandam sa apelati direct la un service iar pentru o suma de 70-100 de lei, curatarea laptopului se va face ca la carte, fara riscul de a defecta si alte componente.

Citeste continuarea...