Cum sa faci album de poze in format Flash (2)




Prima parte a acestui tutorial, despre cum sa faci un album de poze, este prezenta aici.
Astazi voi continua seria despre cum sa faci galerie poze cu tranzitii si efecte, in format Flash, prin prezentarea unui nou program gratuit, Sothink Photo Album Maker.

Pagina oficiala a programului este aici.
Tot acolo puteti sa si descarcati programul, prin apasarea butnoului Free Download.
Dupa descarcare, dezarhivati kitul si apoi instalati folosind optiunile implicite.

Dupa ce ati instalat si pornit programul, primul pas este sa adaugam niste fotografii in album.
Aveti doua posibilitati:
- deschideti folderul cu poze, in partea stinga a ferestrei. Vor aparea pozele mici, in partea dreapta. Selectati pozele dorite, tinind apasat tasta Ctrl sau tasta Shift si apoi efectuati click pe pozele respective. Dupa aceea, apasati butonul Add to Album
- deschideti o fereastra Windows Explorer (aflata in partea de jos a imaginii), deschideti folderul cu poze, selectati pozele dorite, tinind apasat tasta Ctrl sau tasta Shift, iar apoi trageti pozele in fereastra programului.

Daca ati adaugat o imagine gresita, o puteti sterge astfel: selectati poza din partea de jos a ferestrei, apoi apasati butonul Delete from Album.

Pasul urmator este sa aplicati efecte si tranzitii asupra pozelor din galeria foto.
Efectuati click pe tab-ul Edit Effects.
Aici aveti doua posibilitati: aplicati efecte asura pozelor (contrast, rotire, taiere, text etc.) si aplicati tranzitii intre poze.
Pentru a aplica un efect asupra unei poze, selectati poza respectiva, apoi aplicati un efect din partea stinga sau scrieti un text peste poza (Click to input text). In partea dreapta a ferestrei se afla setarile pentru text (culoare, marime si font), precum si o adresa de Internet (URL) ce va fi deschisa atunci cind efectuati click pe textul respectiv.
Toate aceste setari sint optuinale, nu sint obligatorii.

Pentru a aplica tranzitii intre poze, selectati icoana mica, aflata intre doua imagini, apoi alegeti una din tranzitiile din partea de jos.
Daca doriti ca aceste tranzitii sa fie aplicate la intimplare, alegeti cea de-a doua tranzitie, numita Random.
Daca doriti ca aceaasi tranzitie sa fie aplicata la tot albumul, alegeti butonul Apply to All, aflat in partea dreapta.
Daca alegeti o tranzitie intimplatoare (Random), aplicata la tot albumulul (Apply to All), va fi aleasa o tranzitie diferita pentru fiecare imagine.

Pasul urmator este sa alegeti muzica si tema albumului. Pentru aceasta, accesati tab-ul Theme & Music.
Optiunile prezente in acest ecran sint:
- Stay time - durata fiecarei imagini
- Background music - muzica de fundal. Apasati butonul Browse apoi adaugati o melodie in format MP3.
- Tema albumului, pe care o puteti selecta din lista aflata in partea dreapta a ferestrei. Pentru a verifica o tema, apasati butonul Play (triunghi), aflat in mijlocul imaginii.

Ultimul pas este sa generati albumul. Pentru aceasta, accesati tab-ul Generate Album.
Optiunile prezentate aici sint:
- Generate Local Album - salveaza albumul pe calculatorul propriu. Se poate salva in doua formate: album Flash (Generate SWF and HTML files), care poate fi deschis in browser sau incarcat pe pagina dvs,; album in format program executabil EXE (Generate EXE), care poate fi executat ca orice alt program, trimis pe mail sau pus pe site.
- Upload and Share Album - publicare album direct pe site-ul programului. Puteti sa va creati un cont, complet gratuit, direct din program, si sa publicati acolo albumele dvs. (cum vedeti mai jos, la sfirsitul acestui tutorial).
- Make Screen Saver - genereaza un album screen saver.

In orice moment al crearii albumului, puteti sa salvati proiectul, apasind butonul Save, din partea de jos stinga. Apoi, in fereastra nou aparuta, alegeti folderul si scrieti numele albumului, apoi apasati butonul Save.

Aveti mai jos un album de fotografii, creat cu acest program si uploadat pe site-ul dedicat, direct din program.

2 comments:

News spunea...

am folosit si eu acest program. este dragut si usor de folosit

Poze spunea...

am si eu programu asta e foarte usor si mereu il folosesc