Asociatia Dai o sansa - Aniversare 13 ani & Spectacol Mos Nicolae - 2019


Aniversare 13 ani si Spectacol Mos Nicolae - 2019 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Spectacol 8 martie 2019


Spectacol cu ocazia Zilei Internațională a Femeii - 8 martie 2019 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Spectacol Mos Nicolae 2018


Spectacol cu ocazia Zilei de Sfantul Nicolae 2018 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Asociatia Dai o sansa - Ziua Internationala Sindrom Down 2018


Spectacol cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down 2018 organizat de Asociatia Dai o sansa din Alexandria, presedinte Tanase Elena.

Citeste continuarea...

Se poate strica laptopul daca nu il curat de praf?


Multi posesori de laptopuri nu cunosc adevarata importanta a curatarii laptopului si implicarile pe care le poate avea amanarea acestei operatiuni.
Un laptop care nu a mai fost curatat de o perioada mai lunga de timp, va aduna reziduuri mai multe, printre care scame, praf, firimituri sau par provenit de la animalele de companiei , iar aceste impuritati, ajunse in interior vor forma o patura din ce in ce mai groasa, care va bloca calea de evacuare a aerului fierbinte, emanat de componentele solicitate.
Utilizarea unui laptop in astfel de conditii va duce direct la scaderea performantelor si in timp la defectarea mai multor componente interne.
Componentele care pot fi afectate:
1. Procesorul.
Aceasta componenta, daca se supraincalzeste, cu siguranta va incetini sistemul de operare al laptopului.In acest caz, laptopul trebuie oprit, si, in continuare, trebuie folosit un tub cu aer comprimat pentru a inlatura praful care s-a strans pe ventilatoare.Prin urmare, performanele acestuia vor fi imbunatatite.
2. Bateria. 
 Marea parte a bateriilor de laptop sunt de tip lithium ion, care pot fi afectate din cauza caldurii. Bateriile funcționează printr-un proces chimic între ionii pozitivi si și ionii negativi. Daca laptopul sufera de supraincalzire, se accelereaza acest proces, ducand la miscarea mai rapida a ionilor.Acest lucru reduce durata de viață a bateriei și durata de timp ramasa pana la urmatoarea încărcare. Cu o expunere prelungită la temperaturi ridicate, bateria poate deveni chiar neutilizabila. In cazul unei expuneri prelungite la temperaturi ridicate, intr-un final bateria poate ajunge neutilizabila.
3. Placa De Baza. 
Placa de baza reprezinta inima laptopului. Toate componentele importante ale laptopului, cum ar fi procesorul, memoria și chiar ventilatoarele sunt conectate la placa de bază. In interior exista mai multe tipuri de fire ce transmit energie electrica pentru tot laptopul.Cand acesta incepe sa se supraincalzeasca, se reduce eficiența curentului. Utilizarea unei aplicatii de monitorizare a laptopului arata cat de daunator este efectul supraincalzirii asupra intregului sistem de operare.
4. Cipul Video 
Cipurile video pot fi afecatate de catre caldura acumulata in interiorul laptopului. Un laptop necuratat de praf si utilizat constant in jocuri sau aplicatii de editare foto si video, va acumula caldura in interior iar aceasta va dezlipi in cele din urma cipul video. Relipirea unui cip nou va costa cateva sute de lei.

Citeste continuarea...

Laptop refurbished. Avantaje si dezavantaje.


Laptop refurbished. Avantaje si dezavantaje.

Laptopurile refurbished reprezinta acele laptopuri ce au fost luate in leasing sau cumparate de catre companii mai mici sau mai mari, utilizate de angajatii acestora, iar in final, la expirarea contractului, au fost inapoiate firmei care le-a produs.
Odata ajunse la producator, acestea sunt reconditionate, unde este cazul, pentru a ajunge la starea lor originala atat din punct de vedere functional cat si estetic.
Acest proces implica inlocuirea componentelor uzate sau defecte, testarea si apoi repunerea in circuit. Verificarea se face atat de catre distribuitor, cat si de vanzator iar in final, cumparatorul beneficiaza de un laptop refurbished ca nou.
Laptopurile refurbished prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Iata cateva dintre acestea:
Avantajele laptopurilor Refurbished: 
1. Principalul avantaj il reprezinta pretul mult mai mic fata de un produs nou.
2. Aceste laptopuri sunt foarte eficiente, insa se gasesc mai greu pe piata.
3. Un laptop refurbished prezinta o calitate mai buna in comparatie cu un laptop second hand
4. Sunt intr-o stare tehnica excelenta si 100% functionale.
5. In momentul achizitiei, este asigurata o garantie similara unui produs nou, cuprinsa intre 12 si 36 de luni.
6. Majoritatea produselor refurbished sunt livrate in mod corespunzator, in cutii care asigura un transport sigur.
7. Acestea vin insotite de toate accesoriile necesare punerii in functiune.
8. Au un sistem de racire performant, superior laptopurilor de uz personal.
Dezavantajele laptopurilor Refurbished:
Cu toate ca laptopurile refurbished sunt superioare celor second hand, acestea pot prezenta probleme pe termen lung. De aceea este recomandata citirea cu atentie a procesului de certificare inainte de achizitionare. Facand parte dintr-o generatie precedenta, exista posibilitatea ca unele programe sa nu fie compatibile.
In concluzie, laptopurile refurbished nu doar ca arata si functioneaza excelent, ci mai au si avantajul unui pret mult mai scazut. Laptopurile refurbished reprezinta varianta perfecta pentru cei care doresc un laptop de uz personal care sa nu fie foarte pretentios sau ca o dotare a unei firme cu sisteme bune la un pret mic.

Citeste continuarea...