Imagine hard disk - Redo Backup and Recovery




Programul gratuit Redo Backup and Recovery ralizeaza o imagine a unui hard disksau a unei partitii, o copie de siguranta, in cazul in care se viruseaza sau nu mai porneste sistemul Windows.
In cazul in care se strica Windows, puteti sa folositi copia pentru a reface sistemul la starea initiala, mult mai rapid decit o reinstalare. Plus ca aveti avantajul ca sint deja instalate driverele si programele care erau in momentul in care ati realizat imaginea.

Programul Redo Backup and Recovery se prezinta sub forma unei imagini ISO bootabile.
Pagina oficiala este aceasta. Puteti sa descarcati programul de aici, apasind butonul mare verde Download Now!.
Dupa descarcare, trebuie sa scrieti imaginea ISO pe un CD. Puteti sa faceti aceasta operatiune folosind Nero sau CDBurnerXP.
Dupa ce ati scris imaginea, trebuie sa bootati calculatorul folosind acel CD.
Dati restart la calculator, avind discul CD introdus in unitate.
Dupa restart, intrati in BIOS sau folositi meniul de boot, pentru a putea porni calculatorul folosind discul Redo Backup and Recovery.


Daca totul a descurs bine, in citeva secunde programul va fi lansat si este prezentata interfata acestuia.
Pentru a realiza operatiunea de salvare imagine (backup) sau restaurare (restore), apasati butonul Backup or Restore.

Primul pas este sa realizati o copie de siguranta (backup), deci apasati butonul Backup.

Selectati partitia careia doriti sa-i faceti imagine. In exemplul de mai jos, este prima partitie, unde este instalat Windows. Apoi apasati butonul Next.

La pasul urmaor trebuie sa alegti ce parti ale hard-ului/partitiei doriti sa salvati. Fie selectati doar partitia Windows, fie apasati direct butonul Next.

In continuare trebuei sa selectati locul unde va fi salvata imaginea.
Nu este recomandat sa salvati imaginea pe aceeasi partitie.
Puteti sa selectati o alta partitie, un alt hard disk, un hard disk USB externsau chiar un hard disk din reteaua locala.

Acum trebuie sa selectati foldeurl unde este salvata imaginea. Pur si simplu apasati Next si imaginea va fi salvata direct in radacina discului/partitiei selectate.

Introduceti numele imaginii salvate. Puteti sa folositi doar litere, cifre si underscore (liniuta de subliniere _).

In functie de puterea calculatorului si marimea totala a fisierelor din partitia salvata, operatiunea poate sa dureze 10-60 minute.

Dupa terminarea operatiunii, apasati butonul OK, apoi Exit.

Fisierele backup pot fi accesate in Windows si puteti sa le copiati pe un disc DVDsau pe un alt hard disk, fara nici o problema.

Pentru a restaura imaginea (restore), bootati cu discul special Redo Backup and Recovery si alegeti din nou optiunea
Backup or Restore.

Apoi apasati butonul Restore.

Selectati partitia sau hard disk-ul unde este salvata imaginea, apoi apasati butonul Next.

Pentru a selecta imaginea, apasati butonul Browse (cu icoana folder, marcat in imagine), sepectati imagine (XP01.redo), apasati butonul Open, apoi Next.

La pasul urmator trebuie sa alegeti partitia unde vreti sa restaurati opia de siguranta. In mod normal, alegeti aceeasi partitie careia i-ati facut imaginea.
Atentie: se vor sterge toate fisierele de pe partitia respectiva si va fi restaurat sistemul cum era in momentul salvarii.

Confirmati cu butonul Yes inceperea operatiunii de restaurare.

In functie de puterea calculatorului si marimea totala a imaginii, operatiunea poate sa dureze 10-60 minute.

La final, apasati butonul OK, apoi Exit.

Pentru a iesi din program, mergeti la categoria Home, apoi butonul Power off. Selectati unul din butoanele Turn Off sau Resart pentru oprire, respectiv restart calculator.

3 comments:

Filme Gratis spunea...

foarte frumos blogul

Casti spunea...

Interesant tutorialul. Metoda cu salvarea pe alta partitie mi se pare foarte inteligenta. Am incercat la un moment dat sa fac o imagine unei partitii, imagine pe care am salvat-o pe un DVD.

DEsi imaginea parea sa fie foarte OK, nu am reusit niciodata sa restaurez PC-ul cu ajutorul ei. Metoda asta pare mult mai simpla / interesanta.

Anonim spunea...

Deci!...Redo merge perfect!... am executat un backup la un win7 cu toate programele,antivirus,utilitare,drivere,etc.!...in 20 de minute am avut sistemul refacut PERFECT!...MULTUMESC QUEEN SOFT!