De ce este importanta curatarea laptopului si unde facem curatarea?



Curatarea laptopului este foarte importanta fiind o operatiune ce ar trebuie facuta in fiecare an, de preferat in primavara.
Necuratarea laptopului la timp poate produce daune ireparabile sau costisitoare in special la cipul video.
Un laptop necuratat acumuleaza depuneri de praf in interior, depuneri care daca nu sunt inlaturare formeaza paturi de praf ce vor acoperi total sau partial gurile de aerisire.
Acest lucru va duce la supraincalzirea laptopului in interior intrucat aerul cald degajat de componente nu mai poate fi evacuat corect din cauza paturii de praf.
Asta duce in timp si la intarirea pastei termice, pasta ce asigura transferul caldurii prin radiator.

Unde curatam laptopul?
Pentru curatarea laptopului exista doua variante si anume fie il curatati dumneavoastra fie apelati la un centru de reparatii laptopuri pentru aceasta interventie.
Absolut orice service de laptopuri efectueaza curatari interne astfel ca puteti alege orice service apropiat de domiciliul dvs.
Daca alegeti sa curatati la service, de regula operatiunea se face pe loc iar timpul de executie este undeva intre 30 de minute si o ora, depnizand de la model la model.

Daca alegeti sa il curatati dumneavoastra va trebui sa va pregatiti anumite ustensile dar si sa urmariti un tutorial in care este prezentata curatarea unui laptop, de preferat chiar modelul pe care il detineti si dvs.
Veti avea nevoie de o surubelnita, un card sau ceva asemanator pentru a putea desface carcasa mai usor, pasta termoconductoare, timp, atentie si rabdare.
Recomandam prudenta la desfacerea laptopului pentru a nu rupe sau sectiona pamblicile de la tastatura sau display. Daca nu aveti cunostinte tehnice sau nu ati mai desfacut niciodata un laptop, va recomandam sa apelati direct la un service iar pentru o suma de 70-100 de lei, curatarea laptopului se va face ca la carte, fara riscul de a defecta si alte componente.