Noul Internet Explorer 8




Noul browser de la Microsoft, Internet Explorer 8, a fost lansat, astazi, in versiunea finala.
Eu, personal, nu mai folosesc demult IE, decit extrem de rar. Pentru lucru de zi cu zi (si petrec cel putin 10 ore la calculator, din care 9 pe net), folosesc Opera. Ca sa postez pe acest blog, folosesc Firefox (parca se descurca mai bine cu Blogspot). Foarte rar mai folosesc Chrome si Internet Explorer, mai mult pentru teste sau cind am nevoie sa accesez mai multe conturi similare simultan (de exemplu, deschid 2-3 casute de mail Gmail simultan).

Dar, revenind la oile noastre. Puteti descarca Internet Explorer 8 de aici sau de aici: XP 32 bits, XP 64 bits, Vista 32 bits, Vista 64 bits. Nu exista inca o versiune IE8 pentru Windows 7, nici macar beta. Windows 7 are inclusa o versiune pre-release.
Alte citeva noutati din lumea browserelor:
- Opera Turbo - o versiune a browserului Opera, dar cu niste nitro bagat sub capota. In esenta, odata ce activati optiunea Turbo, fiecare pagina vizitata este mai intii trecuta prin serverele Opera, comprimata, apoi trimisa catre calculatorul dvs. Aceasta poate duce la o imbunatatire substantiala a timpului de incarcare.
Disponibila pentru descarcare aici sau aici.
- Opera 10 alpha - cea mai noua versiunea a browserului Opera, totusi aflata in stadiu alpha. Este posibil sa fie plina de probleme. Din nou, se lauda cu Presto, un motor de afisare al paginilor complet nou. Acesta aduce imbunatatiri in timpul de incarcare al paginilor, in performanta si securitate. De asemenea, aceasta versiune obtine scorul 100/100 la testul Acid.
Disponibil pentru download aici sau aici.
- teste de voiteza la browsere. Parca este epidemie cu aceste teste de viteza. Microsoft foloseste camere video de viteza rapida pentru a putea stabili exact Internet Explorer cistigator, desi nu prea le iese figura. Google reintroduce sufixul beta in denumirea browserului Chrome, dar se lauda si ei cu o crestere de viteza. Safari a fost hackuit, de 2 ori, la cel mai recent concurs de hacking Pwn2Own. Doar Firefox e putin mai linistit, parca, anuntind doar o noua versiune beta, 3.1 beta 3.

4 comments:

Mitza_003 spunea...

O fi versiune noua, dar e de Internet Explorer, asa ca tot degeaba.

queensoft spunea...

Excat ;)
Probabil va aparea primul patch saptamina viitoare !!

Anonim spunea...

internet explorer 9 nu a aparut inca

queensoft spunea...

Nu, inca nu a aparut IE 9. Chiar si noul Windows 7 include, deocamdata, tot versiunea 8.