Cum sa descarci de pe RapidShare, fara sa te doara capul




     Acest tutorial, despre cum sa descarci de pe RapidShare multe fisiere, rapid, fara sa stai sa iei fiecare fisier la mina, are nevoie de citeva conditii de baza pentru a fi 100% aplicat corect. Unele dintre aceste conditii pot fi ocolite si inlocuite cu altceva, le voi explica pe toate pe larg. Altele nu pot fi incalcate si aceasta duce la invalidarea intregului tutorial.

     1. Este recomandat sa aveti cont RapidShare Premium. Numai ca acesta costa si nu cred ca merita banii. Puteti folosi si serviciul gratuit, cu toate limitarile sale. Cea mai importanta este limita de download, care impune unei adrese IP un timp de asteptare de 15 minute dupa fiecare download. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea unui IP dinamic.
     2. IP dinamic - aceasta conditie este obligatorie. Daca aveti IP static, puteti incerca folosirea unor proxy-uri, dar acest lucru depaseste scopul acestui tutorial.
     In principal, tutorialul este adresat abonatilor RDS (sau alta firma), cu abonament Fiberlink, cu conectare PPPOE cu username si parola. Din cite am inteles, si Clicknet are asemenea conexiune, cu IP dinamic la fiecare conectare.
     3. Configurati conexiunea la Internet astfel incit sa nu mai afiseze fereastra cu username si parola, astfel: click dreapta pe icoana My Network Places, aflata pe desktop, si alegeti din meniu Properties.

     In fereastra nou deschisa, localizati conexiunea. De obicei, este printre primele si este marcata cu textul WAN Miniport (PPPOE). Tot de aici este bine sa retineti numele conexiuni, va fi necesar mai tirziu. In exemplul nostru, numele este RDS.
     Efectuati click dreapta pe icoana si alegeti Properties.

     In fereastra nou deschisa, accesati tab-ul Options si debifati optiunea Prompt for name and password, certificate, etc..

     Acest lucru presupune faptul ca deja aveti salvat user-ul si parola. Daca nu le aveti deja salvate, inainte de a face aceasta modificare, lansati conexiunea, introduceti userul si parola si bifati optiunea Save this username and password. Dupa aceea faceti modificarea de mai sus.

     In continuare, aveti nevoie de urmatoarele programe:
     - JDownloader - acesta poate sa descarce fisiere de pe RapidShare, precum si alte site-uri de gen (Megaupload etc.). Cele mai importante functii ale programului sint: gestionarea unei liste de fisiere de descarcat, citire automata CAPTCHA (cod de verificare), pauza/reluare download, posibilitatea de a folosi proxy sau reconectare (pentru IP dinamic).
     Programul poate fi descarcat de aici: http://jdownloader.org/download/index. De asemenea, in cazul in care programul nu ruleaza, aveti nevoie sa descarcati Java (aceeasi pagina, in partea de jos).
     Programul nu are nevoie de instalare, pur si simplu il dezarhivati intr-un folder. Cel mai bine este sa folositi o partitie cu spatiu liber suficient pentru fisierele descarcate.
     Dupa dezarhivare, porniti programul, folosind fisierul JDownloader.exe.
     La prima pornire, va aparea fereastra de actualizare, pur si simplu apasati OK. Este posibil ca programul sa se opreasca si reporneasca automat.

     Al doilea program necesar este Reconn. Aceste deconecteaza si reconecteaza automat conexiunea la Internet, pentru a fi schimbata adresa IP.
Programul poate fi descarcat de aici: http://www.fileden.com/files/2009/3/4/2348751/Reconn.zip
Descarcati arhiva si dezarhivati fisierul in acelasi folder ca si JDownloader.
In momentul in care programul efectueaza vreo operatiune de de/re-conectare, sint afisate unele casute de dialog. Aceste sint pentru informare si vor disparea automat, in 2 secunde.

     Acum, trebuie sa configuram JDownloader pentru a folosi reconectarea. Accesati meniul Extras > Configuration. In fereastra nou deschisa, accesati optiunea Event Manager.

     Aici, apasati butonul + (plus - din partea de jos). In fereastra nou aparuta, alegeti optiunea Download succefully finished, apoi OK.

     Mai departe, alegeti optiunea Execute Program/Script, apoi OK.

     Dupa aceasta, efectuati dubli click pe rindul nou aparut in lista.
In noua fereastra, trebuie sa introduceti fisierul Reconn.exe, folosind butonul Select. De asemenea, bifati si optiunea Wait until command finished.

     Accesati apoi tab-ul Advanced si introduceti cei 2 parametri necesari pentru functionarea programului, cite unul pe rind, ca in imagine.
Parametrul 1 este pauza necesara rularii programului. Pauza se masoara in milisecunde si introduceti o valoare de cel putin 2500.
Parametrul 2 este numele conexiunii. Acesta este numele il aflati ca in imaginea de mai sus, din fereastra My Network Places. In exemplul nostru, numele conexiunii este RDS.

Apasati apoi OK si Save, pentru a inchide fereastra de configurare.

     Acum, programele sint configurate pentru a incepe descarcarea efectiva a fisierelor.
Dupa ce ati gasit linkurile de download ale fisierelor, le selectati si le copiati in Clipboard (CTRL+C).

     Apoi, in programul JDownloader, accesati meniul File > Add > Add links.
     In fereastra nou deschisa, ar trebuie sa apara, in mod automat, link-urile. Daca nu apar, folosi Paste (click dreapta > Paste sau CTRL+V). Apoi apasati Add.

     Dupa ce au fost adaugate adresele fisierelor, pur si simplu apasi butonul de pornire (marcat in imagine).

     Teoretic, programul ar trebui sa functioneze automat. Dupa descarcarea unui fisier, program va de/re-conecta conexiunea la Internet, apoi va continua descarcarea.
Fisierele vor fi descarcate in sub-folderul downloads, aflat in folderul principal al programului JDownloader.
     Daca se intimpla sa apara vreo eroare, fisierul respectiv va fi marcat (ori cu mesajul [aborted], sau cu culoarea rosie sau cu alt mesaj de eroare).
Apasati butonul de oprire (X - marcat in imagine) si efectuati click dreapta pe fisierele eronate. Alegeti din meni optiunea Reset. Apoi, reporniti descarcarea fisierelor, ca in imaginea anterioara.

     Atentie: daca aveti si alte programe ce functioneaza pe Internet, este posibil sa fie afectate de aceste de/re-conectari.

28 comments:

Anonim spunea...

Am abonament la ClickNet(Romtelecom), modem HUAWEI SmartAX MT882, IP variabil.

Problema mea este urmatoarea: Cum pot sa setez JDownloader sa schimbe IP-ul? Am incercat cum ai explicat dar eu nu am numele conexiunii de tipul pe care il cere Reconn.exe

Daca nu cer prea mult explicati-mi si mie ce pot sa-i fac sa nu mai astept zeci de minute la download-ul de pe Rapidshare.
Merci!

queensoft spunea...

Iar explicatiile sint, din nou, pe jumatate.
Ai cumva user si parola?
Parca ziceai ca apar doar 3 conexiuni: local area, new connection si ... inca una.
Oricum, incearca si asa: http://jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/upnp-reconnect
Presupun ca tu NU ai conexiune PPPOE, cu user si parola. Iar IP se schimba din modem...

Mihai spunea...

prea multa teorie :)) :D

queensoft spunea...

Eh, adevarul e ca e nitel complicat, mai ales ca se folosesc 2 programe, diverse setari etc. etc. etc.
Dar eu descarc de vreo 2 saptamini la foc automat de pe rapidshare si merge perfect !!!

Iosif spunea...

Salut queensoft,foarte bun site-ul, sunt un cititor fidel... Am internet de la iLink (IP fix fara modem, user si parola) prin router personal (ca mai am si un laptop pe care il conectez wireless) intrebarea mea care este, Exista vreo modalitate sa trec peste perioada de asteptare de pe Rapid Share ? Acum descarc cu o extensie de Mozilla (Download Helper) dar mi-e ca o sa incaruntesc pana termina :)

queensoft spunea...

Iosif > mersi de aprecieri.
Cred ca singura posibilitate pentru tine este sa folosesti servere proxy.
Poti sa gasesti pe aici niste adrese: http://www.samair.ru/proxy/proxy-01.htm - coloana din stinga.
S-ar putea sa apara o problema: ori trebuie sa pui adresa proxy in program (Configuration > Download/Network > Internet & Network Settings > Use proxy), ori trebuie sa pui adresa proxy in router.
S-a putea sa fie posibil sa faci automat in router, cauta pe pagina de help JDownloader.
Oricum ai face, e destul de complicat, din pacate.

Anonim spunea...

Salut!
Eu sunt abonat pe UPC si intrebarea mea ar fi daca merge si pe UPC sa descarci de pe Rapidshare fara sa te doara capul? Daca da, eu am descarcar JDownloader 7.569 si nu apare pe bara de meniu Extras, gresesc cu ceva ?

queensoft spunea...

Daca ai IP dinamic, poti sa descarci cu JDownloader. IP dinamic se poate obtine prin PPPOE, ca si in tutotrial, sau din router/modem, depinde cum ai tu de la UPC.
Noua versiune a programului nu mai este exact ca si in tutorial.
Eu am actualizat din program si-mi spune ca este 7.504.
Oricum, gasesti optiunea respectiva in meniul: Configuration/Settings > Network/Reconnection (sau ceva de genul).
Este foarte nasol la programul asta ca autorul modifica interfata la fiecare noua versiune!!

Tetelu1980 spunea...

Din acelasi motiv pe care il pomenea autoru programelului deoarece intre timp s-a modificat mult interfata programului jdownloader, se poate face o updatare a tutorialului de instalare a reconn pentru RDS. Ar fi foarte utila si binevenita. Multumiri anticipate.

queensoft spunea...

Tetelu > daca ai inteles tutorialul din pozele prezentate, cred ca poti sa gasesti si sa modifici noua optiunea Reconnection.
Oricum, uite si o poza: http://i50.tinypic.com/143ev6c.jpg
La Parameter trebuie pus numele conexiuni, ca si in imaginea originala.

Unknown spunea...

Acum sa ajuns la versiunea 0.9.579 si setarea este diferita.Trecand pe Windows 7 si utilizand si un router mult timp nu am putut utiliza jDownloadereul.Am gasit azi setarile si merge perfect.

queensoft spunea...

Agentul> si eu am ultima versiune si tot Windows 7 si imi merge perfect. CU conexiune RDS PPPOE cu user si parola, exact ca in tutorial.
Da, se poate face si cu router, daca iti aloca la restart IP dinamic.

Unknown spunea...

Aş fi recunoscator daca poate posta cineva programul "Reconn" pe o alta adresa

queensoft spunea...

http://www.megaupload.com/?d=20IPVRQ9

Unknown spunea...

Mulţumesc pt linkul de Reccon
Stima...

marius spunea...

Multumim queen soft pt. tutorial. Am facut si eu setarile dar i-mi da la reconectare eroarea 623.
Am conexiune de la rds.
Oare ce sa fi gresit?

queensoft spunea...

Suna la RDS si intreaba ce inseamna eroare 623.
Sau pune un delay mai mare.

Unknown spunea...

Pentru eroere 623 vezi aici:
http://support.microsoft.com/kb/320693

basile27ro spunea...

salutare!
felicitari pt. blog, foarte bun pt. incepatori si as zice chiar avansati!
am luat versiunea noua de Jdownloader, am respectat setarile puse de tine aici http://i50.tinypic.com/143ev6c.jpg, dar mie dupa ce selectez linkurile si dau COPY, ele se pun in lista de download a programului jdownloader si imi arata asa http://www.pict.com/view/3295430/800/screenshot2b2 ori cate linkuri am bagat pana acuma, ma refer de rapidshare.mai atasez o poza cu setarile respective http://www.pict.com/view/3295430/800/screenshot2b2, cu aceste daca dau CHANGE IP, imi merge scriptul facut de tine. oare unde e buba???multumesc!respecte!

queensoft spunea...

Bica > setarea penru restart este ok, dupa cum zici si tu, se schimba IP.
Erorile care le primesti sitn de la faptul ca nu mai exista acele fisiere pe rapidshare.
Incearca altele, chiar de pe alte site-uri (megaupload, hotfile....) e netul plin de ele.
Sau vezi daca nu cumva este blocat programul de firewall sau router.

basile27ro spunea...

@quenn, mersi de raspuns dar:
de aici am luat linkurile http://www.romania-inedit.3xforum.ro/post/362659/1/Ursuletul_polar_-_dublat_RO/, desene pt micul meu. le poti verifica si tu daca timpul iti permite. am incercat , ca sa vad valabilitatea linkurilor si merge individual luat fiecare in parte,priveste aici http://www.pict.com/view/3298370/800/screenshot2b1, apoi le-am selectat pe toate si le-am pus in jdownloader si uite din nou http://www.pict.com/view/3298386/800/screenshot2b2 si fara Reconn.exe. intrebarea e ca nu se mai pot downloada linkurile de rapidshare???dar uite si cu alte linkuri http://www.pict.com/view/3298430/800/screenshot2b3.
se pare ca ceva nu fac bine, dar ce???mersi din nou.
PASTI FERICITE!!!respecte!

queensoft spunea...

Basile > repet, reconn.exe nu are legatura cu faptul ca primesti eroare la fisiere.
Esti tot acelasi cu Bica??
Oricum, mai intreb odata: ai router? Ai firewall? Poate unul din astea blocheaza accesul programului la net.
Ai actualizat programul la zi? Este icoana cea mai din dreapta, cu globul pamintesc.

basile27ro spunea...

da, eu sunt bica alias basile27ro.
acasa nu am router si am conexiune PPPOE - RDS, la servici sunt dupa un gateway, din cate stiu eu iesim cu IP-ul lui, nu stiu daca m-am exprimat bine, scuze.
am facut incercari de acasa si de la serviciu.acum sunt pe al 3-lea computer in care windows firewall e pe disable si la nodul 32 i-am dat disable la firewall.am bagat linkuri in jdowloader, unele merg acu si altele nu. le-am bagat intr-un links checker care imi spuneau ca unele dintre linkurile care nu mergeau erau moarte, dar erau si unele care zicea ca sunt moarte si mergeau luate individual.asta e. am sa mai incerc. multumesc din nou!!!respecte!

marius spunea...

Queen soft, pana la urma sa dovedit ca problema era la mine cu driverele. Mi-am reinstalat sistemul si cu aceleasi setari merge bine. Mersi inca o data.
basile27ro, incearca sa umbli la setari, jos in dreapta unde ai nr. de conexiuni etc. Si mie m-i s-o mai intamplat asa, sa nu fie valide linkurile dar poate nu le-am lasat suficient la linkgraber.

Unknown spunea...

am instalat axact cum scrie problema e ca nu am Extras > Configuration

queensoft spunea...

Alin > s-a modificat interfata programului intre timp.
Acum gasesti optiunea de reconectare in partea de sus, la settings > apoi in stinga > reconnection.

basile27ro spunea...

salutare!
mi-am reinstalat windows-ul si nu mai am jdowloaderul. cu interfata noua a programului nu uploadezi undeva poze cu noile setari ce trebuiesc facute???sunt mort fara el. am si incercat dar nu ii mai dau de capat. multumesc!
RESPECTE!!

queensoft spunea...

Aveti aici tutorialul actualizat despre JDownloader.