Cum sa descarci torenti, fara sa instalezi programe speciale




Fie ca lucrati pe calculatorul de la serviciu, fie ca lucrati mai multe persoane pe calculatorul de acasa, fie ca aveti alte motive ce va impiedica sa instalati un program special de torenti, acum puteti, totusi, sa descarcati torrents, fara alasa prea multe urme in calculator.
Daca nu puteti sa folositi programe speciale, gen µTorrent, BitTorrent, BitComet, Deluge sau Vuze, exista o solutie la indemina: transformarea fisierului .torrent in program .EXE.

Pentru a realiza aceasta operatiune, conversia din torrent in EXE, nu este nevoie de nici un program. Trebuie doar sa accesati acest site: http://www.torrent2exe.com.

Primul pas consta din gasirea fisierului .torrent
Acesta se gaseste pe unul din multiplele site-uri de cautare torenti. Vom folosi, pentru exemplul nostru, un torrent Ubuntu 9.10 (desktop i386), fiind vorba de un program (sistem de operare) disponibil gratuit.
Aveti doua posibilitati: fie furnizati adresa fisierului torrent, fie salvati fisierul torrent in calculator.
Pentru a gasi adresa torrentului, efectuati click dreapta pe adresa, apoi selectati Copy.

Dupa ce ati copiat adresa, treceti pe site-ul Torrent2exe si efectuati Paste in primul cimp.

Uneori nu este posibila copierea corecta a adresei. In acest caz, apelam la optiunea 2: salvarea fisierului torrent.
Ori dati click direct pe link si alegeti butonul Save, ori efectuati click dreapta si alegeti Save din meniu.

Pasul urmator este sa incarcati fisierul torrent, salvat anterior, in site-ul Torrent2exe, in al doilea cimp.

In continuare, alegeti optiunea Normal size, no additional download will be required. Va fi creat programul EXE complet, fara a fi necesar alt download sau alte fisiere suplimentare. Marimea fisierului este mica, in jur de 500-600 Kb.

Ultimul pas este sa apasati butonul Start download!. In acest moment, va este prezentata fereastra de salvare a fisierului. Salvati acest fisier in calculator.

Dupa ce ati salvat fisierul, puteti sa descarcati torentul folosind acest program. De asemenea, puteti sa trimiteti acest fisier prin email unui prieten sau sa-l postati pe site-ul dvs.
Pur si simplu lansati programul, iar descarcarea torentului va incepe in citeva secunde.

Optiunile programul sint putine si foarte simple:
- Continue downloading after system restart - continuare automata a descarcarii, dupa restart calculator. Daca opriti calculatorul inainte de terminarea descarcarii, la pornire programul este lansat automat si continua descarcarea.
- la oprirea programului, din butonul Close sau din butonul X, puteti sa-l opriti complet (Stop downloading and exit) sau doar sa ascunda ferestra si sa continue descarcarea (Minimize to tray and continue downloading)

Atentie: dupa terminarea descarcarii torrentului, programul ruleaza in continuare pentru o perioada de timp, pentru a face seeding, permitind si altor utilizatori sa descarce torentul respectiv. Daca doriti, puteti sa opriti programul in timpul acestui seeding, nu afecteaza cu nimic fisierele deja descarcate. Totusi, este posibil sa fie afectata ratia dvs., daca ati luat torentul de pe un site unde se contorizeaza ratio.
Bifati una din optiunile urmatoare:
- Share XXX megabytes of this download - pentru a permite seeding la un anumit numar de Mb
- Share this download for XX hours - pentru a face seeding un anumit numar de ore.
Dupa aceea apasati butonul Close pentru a incepe seedingul.
Daca nu doriti sa faceti seeding, completati valoarea 0 (zero) la oricare din optiuni, apoi apasati butonul Close.
Daca apasati butonul Open download and close this window, este lansat fisierul descarcat.

Daca alegeti sa faceti seed, va aparea o mica icoana in tray, linga ceas. Puteti sa efectuati un click stinga pe aceatsa icoana si este prezentata optiunea Exit, in felul acesta programul este oprit, de asemenea si seedingul.

6 comments:

Unknown spunea...

UN blog foarte interesant,si util...tine-o tot asa!:P

Unknown spunea...

Exista cumva posibilitatea de a schimba portul prin care downloadeza? pentru ca eu am multe porturi inchise de la ISP , printre care si cele de torrent

queensoft spunea...

Putina > cred ca se poate.
In primul rind, acceseaza site-ul beta: http://torrent2exe.com/beta/advanced.php.
La fel, introduci fisierul .torrent, selectezi file type > Normal size, descarci fisierul EXE, lansezi si va aparea o icoana cu o racheta, in tray (jos, linga ceas).
Click dreapta pe icoana, alegi Options si modifici portul. Eventual opresti si restartezi programul/torentul, daca nu schimba imediat portul.

Unknown spunea...

Mersi!
Dupa ceva batai de cap am dat de un port deschis,desi prind doar 10kb/s :)).

Bursucul spunea...

E 100% sigur că în exe-le ăla nu apar și gândaci, viermișori sau cărăbuși care să se aciueze la noi în ogradă?

queensoft spunea...

Fisierul EXE generat pentru descarcare torrent este 100% curat.
Poti sa-l scanezi cu VirusTotal.
Totusi, daca torentul in sine contine ceva nasol... asta e alta treaba. Dar asa e nasol indiferent de ce program de torenti folosesti.