Cum sa reactivezi Task Manager, Registry Editor si altele




In multe cazuri de infectare cu un virus, pe linga dezastrele ascunse produse de acesta, exista si efecte vizibile, mai precis erori care apar la efectuarea unor operatii uzuale.
Foarte des ne intilnim cu probleme cauzate de dezactivarea unor programe Windows: Task Manager (Task Manager has been disabled by your administrator), Registry Editor (Registry Editor Has Been Disabled By Your Administrator), casuta de rulare programe (Run), diverse optiuni privitoare la foldere etc.
Toate aceste probleme se pot activa la loc, odata ce virusul a fost curatat, iar cel mai usor se face aceasta folosind programul Re-Enable.

Pagina oficiala a programului este aceasta.
Puteti sa descarcati programul de aici.
Versiunea portabila (portable) este putin mai mare (23 Mb), dar ruleaza direct, fara instalare si fara alte fisiere suplimentare.
Versiunea normala (Lite), cu instalare, este mult mai mica (700 Kb), dar are nevoie de .NET Framework deja instalat.
Daca versiunea Lite nu se instaleaza si nu ruleaza corect, probabil nu aveti .NET Framework, pe care puteti sa-l descarcati de aici.
Dupa ce ati descarcat fisierele necesare si le-ai instalat, porniti programul.
Interfata este extrem de simpla si usor de folosit. Pur si simplu bifati optiunile necesare (Task Manager, Regedit, System Restore, Folder Options etc.) si apasati butonul Re-Enable.

De asemenea, programul mai ofera o serie de optiuni, prin intermediul meniului Tools.
Cele mai folositoare optiuni sint:
- Reset file/folder attributes - aduce la setarile "din fabrica" toate optiunile pentru fisiere/foldere
- Scan and Delete Autorun.inf - cauta si sterge fisierele Autorun.inf, care au fost create de virus si nu permit accesul la partitii