Cum sa stergi un fisier blocat (locked) (3)




Uneori, cind incercati sa stergeti un fisier, puteti sa primit una din urmatoarele erori: Cannot delete file: Access is denied, There has been a sharing violation, The source or destination file may be in use, The file is in use by another program or user, Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use - iar fisierul nu poate fi sters.
De cele mai multe ori, pur si simplu inseamna ca fisierul respectiv este accesat de un program si este blocat (locked filed).
Solutia la indemina este folosirea unui program pentru stergerea fortata a fisierelor.

Programul prezentat astai se numeste FileASSASSIN, este gratuit si este realizat de cunoscuta companie Malwarebytes, producatoare aplicatiei anti-spyware Malwarebytes' Anti-Malware.
Pagina oficiala a programului este aceasta si puteti sa descarcati programul de aici.
Dupa descarcare, instalati programul, apasind Next pina la final.

La terminarea instalarii, programul este lansat automat.

Totusi, nu aveti nevoie de aceasta fereastra a programului, puteti sa o inchideti. Functiile aplicatiei sint accesibile prin click dreapta pe fisierul problema.
Pur si simplu efectuati click dreapta pe fisierul pe care nu puteti sa-l stergeti si alegeti optiunea Delete file using FileASSASSIN.

Programul va prezenta o avertizare, ce contine numele fisierului. Daca sinteti perfect sigur ca acest fisier trebuie sters, confirmati prin butonul Yes.

In citeva secunde, fisierul va fi sters. Inchideti mesajul de confirmare de la butonul OK.