Cum sa descarci orice video de pe net (1)
Astazi incepem o noua serie de tutoriale, despre cum se descarca video de pe YouTube, Metacafe si cam orice site care prezinta un fisier video.
Stiu, exista o multime de site-uri specializate in treaba asta, sa descarce un fisier video de pe alt site, dar sint limitate si specializate numai pe anumite segmente. Exista o multime de fisiere video, pe diverse site-uri, iar acestea pot fi descarcate doar folosind programe instalate in calculator.

Primul program, prezentat astazi, este Replay Media Catcher.
Programul este disponibil aici, in varianta gratuita, de incercare (Try Now) sau varianta completa (Buy Now). Varianta gratuita permite descarcarea clipului complet 100% de pe YouTube si doar 75% din durata, de pe alte site-uri.
Dupa ce ati descarcat programul, il instalati folosind optiunile implicite (apasati Next... pina la final).

Dupa terminarea instalarii si lansarea programului, trebuie sa efectuati citeva configurari, accesind meniul Tools > Settings.

Cele mai importante optiuni sint dupa cum urmeaza:
- Media Catcher Storage Directory - folderul unde se salveaza fisierele video. Puteti modifica acest folder folosind butonul din partea dreapta.
- Ask to start recording on program startup - se lanseaza automat inregistrarea in momentul pornirii programului. Daca este debifata optiunea, trebuie sa apasati manual butonul de inregistrare, dupa pornirea programului.
- Keep Media Catcher's window on top of all others - ferastra programului este afisata deasupra tuturor celorlalte programe, pentru a vedea mai bine procesul de descarcare.

Puteti accesa si setarile avansate, prin butonul Advanced.
Aici aveti o singura optiune importanta, si anume Ignore Applications - lista de aplicatii ignorate de la monitorizare. Aici este bine sa adaugati (folosind butonul Add App) orice aplicatie care lucreaza pe Internet, dar nu vreti sa fie monitorizata pentru descarcarea de fisiere video.
De exemplu: Outlook Express (sau orice program de e-mail), orice program de torrent, Yahoo Messenger (sau alte programe messenger sau de chat), programe FTP.

Dupa ce ati efectuat configurarile, sinteti gata sa descarcati clipuri video.
Aveti grija sa fie pornita inregistrarea / monitorizarea (butonul de inregistrare trebuie sa fie rosu).

Apoi, mergeti in browserul de Internet si deschideti pagina care contine fisierul video pe care doriti sa-l descarcati. De asemenea, dati Play acestui fisier video. In acest moment, programul ar trebui sa detecteze fisierul video si sa inceapa descarcarea.
In timpul descarcarii, linga numele fisierului apare o lupa, aceasta marcind faptul ca procesul este in desfasurare.

Este recomandat sa lasati fisierul video sa mearga pina in momentul in care programul termina complet descarcarea, marcata printr-un semn bifat verde.

In mod normal, programul descarca fisierul video putin mai incet, datorita tehnologiei folosite. Lasati clipul sa mearga in browser si urmariti momentul cind termina programul de descarcat. Apoi puteti sa-l opriti si in browser, fara probleme.
Dupa descarcare completa, puteti sa verificati fisierul video.
Un player foarte bun, care citeste fisiere Flash FLV, este VLC.

Daca doriti sa convertiti acest fisier video, puteti sa folositi programul eright SUPER.

7 comments:

Kashim spunea...

Eu folosesc FlashGot (extensie FF) care downloadeaza in formatul in care e clipul/melodia. Multe site-uri le au in .mp4. Ca sa le iau si de pe Youtube asa activez HQ/HD. La clipurile care nu sunt HQ adaug dupa URL &fmt=18 si este redat ca unul HQ si il iau in .mp4.

Mi se pare mult mai simplu asa decat sa instalez un program.

queensoft spunea...

Adica nu instalezi program, instalezi o extensie FF. Tot aia e!
Oricum, nici o extensie si nici un program nu pot sa descarce absolut orice video.
Da, pe YouTube merg majoritatea, dar uneori ai nevoie de ceva mult mai avansat, pentru alte site-uri.
Oricum, tutorialul va avea mai multe parti, voi prezenta mai multe programe/extensii.

ZeceDeZero spunea...

Ce- drept de pe unele site-uri nu poate downloada, dar nu am intalnit multe.

Da, insa programul ala trebuie cumparat. Si o extensie nu ocupa spatiu si nu foloseste resurse ca un program.

Astept "episoadele" urmatoare ale tutorialului.

Darius spunea...

Youtube-ul si-a gasit nasul :))

Unq Johnny spunea...

Eu folosesc add-on-ul pentru Mozilla, Easy YouTube Downloader, descarca in FLV, 3GP, MP4 si MP4 HD (doar la filmuletele HD). Ca sa pot extrage un mp3 din filmuletele de pe YouTube, ce imi recomandati ?

P.S.: Sa nu fie un mp3 de 64kbps, sa se auda mai bine de atat !

Thanks !

queensoft spunea...

Poti sa incerci eright SUPER: http://queen-soft.blogspot.com/2009/04/editare-video-1-conversie.html
Alegi la 1. Format - MP3 si setezi cit vrei bitrate.
Oricum, clipurile de pe youtube/alte site-uri au sunetul deja paradit, de la conversia in FLV.

George - Mihai spunea...

Eu folosesc Sothink web video downloader - un plug-in pentru Firefox. Nu am gasit site-uri de la care sa nu pot descarca videoclipuri.