Cum sa schimbi butonul de Start la Windows 7





Noul Windows 7 este din ce in ce mai raspindit si acceptat de comunitatea calculatoristilor.
Acesta vine cu o intreaga serie de imbunatatiri functionale si estetice, dar intotdeauna se ma gaseste ceva de schimbat, de exemplu butonul de start.



Pentru a putea schimba butonul de start, vom folosi programul gratuit Windows 7 Start Button Changer.
Pagina oficiala a programului este aceasta.
Tot acolo, in partea de jos a paginii, puteti sa descarcati cea mai noua versiune (Download link). Sau puteti incerca direct acest link.
Dupa descarcare, pur si simplu dezarhivati arhiva intr-un folder. Programul nu are nevoie de instalare.
Atentie: programul trebuie dezarhivat intr-un folder gol, nu trebuie folosit un folder unde exista si alte fisiere.
Dupa dezarhivare, lansati fisierul Windows 7 Start Button Changer v 2.5.exe

Interfata programului este extrem de simpla si prezinta urmatoarele optiuni si detalii:
- Current - imaginea actuala folosita pentru butnoul de Start
- Select & Change Start Button - selecteaza imagine noua pentru butonul de start
- Restore Original Explorer Backup - restaureaza fisierul original Explorer. Programul realizeaza in mod automat o copie (backup) a acestui fisier Windows.

Pentru a schimba butonul de Start, apasati Select & Change Start Button, apoi selectati folderul 10 Sample Orbs, alegeti imaginea favorita si apasati Open.

In citeva secunde, butonul va fi schimbat.
Atentie: pentru a putea schimba infatisarea butonului de Start, programul trebuie sa inchida fortat Explorer, procesul explorer.exe. In acel moment, va disparea bara de stare (taskbar-ul). Nu va speriati! Daca totul decurge bine, in 2-3 secunde, taskbar-ul va aparea la loc, avind butonul de Start schimbat.

Daca doriti sa reveniti la infatisarea originala a butonului de Start, pur si simplu folositi optiunea Restore Original Explorer Backup.

Atentie: este posibil sa intimpinati anumite probleme la folosirea programului, avind in vedere ca se incearca modificarea unor fisiere sistem, importante pentru Windows.
In acest caz, cititi instructiunile de aici (NOTES:) sau traducerea automata in limba romana (NOTE:)
Observatii:
- dupa ce ati schimbat infatisarea butonul de Start, puteti sa inchideti programul. Nu este nevoie sa rulati programul tot timpul, modificarea butonului este permanenta.
- programul vine cu 10 modele de buton, aflate in folderul 10 Sample Orbs. Puteti sa va creati propriile butoane, folosind aceste imagine ca si ghid. Sau puteti urmari ideile principale din acest ghid video.