Am ajuns si la TV !!!


Site-ul a ajuns sa fie difuzat si la TV!!
Watch in high quality, dar vad ca iarasi face figuri YouTube si embed nu este disponibil in HQ.

Citeste continuarea...

Clonezilla - alternativa gratuita la Norton Ghost



Clonezilla este un program de salvare/restaurare partitie/disc gratuit. In esenta, face acelasi lucru ca si programele comerciale Norton Ghost sau Acronis True Image.
Totusi, avind in vedere ca este dezvoltat gratuit, programul este putin mai greoi de folosit, dar voi detalia in cele ce urmeaza punctele principale.
Programul se poate descarca de aici (descarcati fisierul ISO).
Cea mai noua versiune in acest moment este: clonezilla-live-1.2.1-39.iso
Atentie: NU dezarhivati fisierul ISO. Acest fisier trebuie scris cu Nero, asa cum este el, fara modificari.

Dupa descarcare, trebuie scris pe un CD (puteti sa folositi un CD RW).
Lansati Nero Burning ROM, inchideti wizard-ul New Template, accesati meniul: File > Open > deschideti fisierul ISO > Open > Burn.

Dati restart la calculator, cu discul CD in unitate.
Dupa restart, intrati in BIOS sau folositi meniul de boot, pentru a putea porni calculatorul folosind discul Clonezilla.


Crearea unei imaginii a unei partitii

Dupa pornire se va incarca meniul urmator, din care alegeti optiunea Clonezilla Live (To RAM...)

Alegeti apoi limba engleza:

Apoi alegeti optiunea Don't touch keymap (adica aranjarea standard a tastaturii):

Optiunea finala este Start Clonezilla.

Optiunea cea mai folosita este device-image, adica realizarea unei imaginii a partitiei.

Pasul urmator este alegerea locatiei unde va fi salvata imaginea. Alegeti prima optiune, adica salvarea pe un disc local - aceasta inseamna o alta partitie, un alt hard disksau un stick USB.
ATENTIE: daca doriti salvarea pe un stick USB, acesta este momentul in care trebuie introdus. Apoi asteptati citeva secunde, pina este montat discul. De asemenea, puteti sa introduceti stickul USBinca de la inceput, imediat dupa bootare.

Avind in vedere ca programul este realizat in Linux, afisarea partitiilor/hardurilor este realizata diferit de Windows. Puteti sa va orientati dupa marime.
In exemplul de mai jos, prima partitie (hda1 - 9 Gb) este partitia Windows, careia dorim sa-i facem imaginea. A doua partitie (hda5 - 3.9 Gb) este locatia unde va fi salvata imaginea.

La pasul urmator alegem folderul unde va fi salvata imaginea. Intotdeauna alageti Top Directory pentru a evita problemele mai tirziu.

Alegeti optiunea save_parts pentru a incepe salvarea partitiei.

In pasul urmator, alegeti numele folderului unde va fi salvata imaginea. Este bine sa lasati numele implicit, la fel, pentru evitarea problemelor ulterior.

Folosind tasta Space, selectati (*) partitia careia ii faceti imaginea. In cazul nostru, sda1. Apoi apasati Enter pentru a incepe procesul propriu-zis de salvare.

La pasul urmator (programul folosit pentru crearea imaginii), pur si simplu apasati Enter.

La pasul urmator, o optiune folositoare este Remove page and hibernation files in Win is exists. Aceasta elimina fisierul de hibernare si cel de memorie virtuala, daca sint prezente, atfel imaginea va fi mai mica. Optiunea se poate selecta folosind Space. Pentru continuare, apasati Enter.

La pasul urmator, alegeti tipul de compresie. Optiunea z2 area cea mia buna compresie, dar dureaza ceva mai mult.
In testul realizat de mine, marimea totala a fisierelor aflate pe partitie era de 4800 Mb. Marimea imaginii salvate a fost de 2800 Mb, deci o compresie de aproximativ 0.58 din marimea originala.

Aici puteti alege marimea fisierelor create. Daca doriti sa copiati imaginea pe discuri DVD si fisierele originale au marime mare, alegeti o marime de 4300 Mb (pentru a incapea pe un disc DVD). Ca sa creeze o singura imagine, indiferent de marime, alegeti valoarea 0.

Optiunea finala este alegerea operatiunii efectuate dupa terminarea salvarii.
Optiunea implicita este sa nu faca nimic, celelalte optiuni sint restart si shutdown.

Dupa citeva confirmari, operatiunea de salvare propriu-zisa va incepe.

La final, daca totul a fost in regula, puteti opri/reseta calculatorul, fie din optiunile programului, fie direct de la buton, fie apasind Ctrl+Alt+Del.
Restaurarea imaginii partitiei - de pe hard/stick

Imaginea salvata pe hard/stick USB poate fi salvata pe un disc DVD. In cazul in care faceti aceasta operatiune, restaurarea se modifica putin, vedeti mai jos.
Acum va prezint modalitatea obisnuita de restaurare, cind imaginea este salvata exact in locul original (pe o alta partitie, un alt hard disk sau pe un stick USB).
Primele operatiuni de restaurare sint exact la fel: bootare de pe CD, pornire Clonezilla, alegere optiune device-image, alegere locatie imagine (local_dev, partitie - hda5, folder).
Apoi, alegeti optiunea restoreparts.

Imaginea va fi automat citita de pe partitia selectata.

La pasul urmator alegeti partitia originala, unde va fi restaurata imaginea.

Optiunile avansate pot si lasate exact asa cum sint, deci apasati direct Enter.

ATENTIE: la pasul urmator folositi optiunea implicita (Do NOT create partition table in target disk). Daca alegeti sa modificati tabela de partitii (partition table) vor fi sterse si celelalte partitii de pe hard disk-ul respectiv.

Optiunea finala este alegerea operatiunii efectuate dupa terminarea salvarii.
Optiunea implicita este sa nu faca nimic, celelalte optiuni sint restart si shutdown.

Dupa citeva confirmari, operatiunea de restaurare propriu-zisa va incepe.

Restaurarea imaginii partitiei - de pe DVD

ATENTIE: Daca ati ales sa copiati imaginea, copiati folderul complet, fara a schimba nimic. De asemenea, copiati folderul respectiv direct pe DVD, nu creati nici un fel de alt folder.

Operatiunile de inceput sint la fel ca si la restaurarea obisnuita.
: bootare de pe CD, pornire Clonezilla, alegere optiune device-image)
In momentul in care ajungeti la pasul in care alegeti locatia imaginii salvate (local_dev) alegeti optiunea enter_shell. Scoateti discul original cu programul si introduceti discul cu imaginea, apoi asteptati citeva secunde, pentru a fi citit.

Aici va trebui sa scrieti citeva comenzi simple:
sudo su -
mount /dev/hdc /home/partimag - hdc este locatia unitatii DVD, adica, in cazul nostru a doua unitate (primul este hard disk-ul). Daca aveti mai multe hard-uri sau mai multe unitati DVD, trebuie modificat acest parametru: hdd, hde etc. In momentul in care l-ati nimerit pe cel corect, va aparea mesajul de confirmare, ca in poza. Daca nu l-ati nimerit, veti primi mesaj de eroare (device does not exist).

Dupa ultima comanda, va fi afisata, din nou, interfata programului.
Aici alegeti, in continuare, optiunea restoreparts.

Imaginea va fi recunoscuta automat:

Procedura de restaurare este, in continuare, similara cu cazul anterior.
Alegeti partitia originala, unde va fi restaurata imaginea (hda1), treceti peste optiunile avansate, NU modificati tabela de partitii, alegeti sa nu faca nimic atunci cind se termina operatia, confirmati inceperea restaurarii. Apoi asteptati terminarea tuturor operatiunilor.

La final, daca totul a fost in regula, puteti opri/reseta calculatorul, fie din optiunile programului, fie direct de la buton, fie apasind Ctrl+Alt+Del.

Citeste continuarea...

Prezentare Asociatia 'Dai o sansa'


Prezentare Asociatia 'Dai o sansa'

Citeste continuarea...

Britney Spears face reclama la prezervative



Si nu chiar asa din acelea ordinare, cu cu arome de cirese !!

Citeste continuarea...

Bill Gates face reclama in Romania


Am gasit prin vechile mele backup-uri o eticheta interesanta. Faimosul Bill Gates face reclama la pantaloni romanesti !!!

Citeste continuarea...

Free Flash files


Citeva fisiere Flash mai vechi. Chiar foarte vechi, cam din anul 2004, deci sint cam slabute. Dar nu conteaza, sint gratuite. Si contin si sursele FLA.
Download mirror 1
Download mirror 2
Download mirror 3

Citeste continuarea...

Diverse


Ehe, cind eram eu tinar, am fost si moderator pe acolo.
Dar nu conteaza, m-am gindit sa pun aici pozele, sa nu se piarda aiurea.






Citeste continuarea...

S-a tatuat Tom Cruise



Nu numai ca s-a tatuat Tom Cruise, dar si-a facut si 'Devil Tattoo' !!!

Citeste continuarea...

Cum se folosesc Safe Mode si System Restore


Safe Mode - reperezinta un mod de a rula Windows cu putine functionalitati, pentru diagnostic. In cazul in care Windows ruleaza in acest "Safe Mode", acesta nu mai incarca programele uzuale, nu mia incarca driverele, ruleaza doar cu un set minim de aplicatii.

System Restore - este o functie a sistemului de operare Windows ce permite re-aducerea la o stare anterioara. Este folositor in cazul in care vreun program a facut modificari majore in sistem si acesta nu mai ruleaza corect. Punctele de restore sint create automat de catre Windows.
Aceste puncte sint create individual pentru fiecare partitie aflata in calculator.
In Windows XP, sint salvate in aceste puncte de restore urmatoarele fisiere/foldere:
- Registry, fisierele din folderul Dllcache, profilele locale ale userilor, COM+ and WMI Databases, IIS Metabase, alte tipuri speciale de fisiere
In Windows Vista sint monitorizate urmatoarele fisiere/foldere:
- tot folderul Windows, diverse alte fisiere/foldere aflate in afara folderului Windows.
In Windows XP, sint excluse de la monitorizare orice fel de fisiere de tip document (Word, Excel, imagini etc.) precum si fisierele monitorizate, daca se aflau in folderul My Documents. De aceea, un program instalat in My Documents sau orice fel de document ramin la locul lor, chiar si dupa ce este folosit System Restore.
In Windows Vista, sint excluse doar fisierele document, orice alt fisiere, indiferent de locatie, este monitorizat si afectat de System Restore.

Cum se intra in Safe Mode

Imediat dupa pornirea calculatorului, acesta afiseaza asa numitul ecran POST (Power-on self-test). Acesta poate arata in diverse feluri:


Imediat dupa acest ecran, apasati tasta F8.
Nu o tineti apasata, faceti mai multe clic-kuri consecutive.
In cele din urma, va aparea acest ecran. Alegeti prima optiune: Safe Mode.

Dupa incarcarea Windowsului, este posibil sa apara ecranul de login al userilor. Daca puteti, folositi contul de Administrator, daca acesta nu are parola sau cunoasteti aceasta parola.

Dupa alegerea contului, va este prezentat optiunea de a lucra in Safe Mode (optiunea Yes), sau de a folosi System Restore (optiunea No).

Cum se foloseste System Restore

Selectind optiunea No, puteti folosi System Restore.
Observatie: System Restore se poate folosi si atunci cind incarcati Windows in mod obisnuit, fara Safe Mode. Este recomandat sa folositi in acest fel pentru a crea manual puncte de restaurare si in Safe Mode pentru a restaura aceste puncte.
Utilitarul este lansat automat, apasati Next.

In acest ecran va sint prezentate punctele de restaurare disponibile.
Zilele de calendar sint marcate ingrosat. Intr-o zi pot fi mai multe puncte de restaurare.

Dupa alegerea zilei si a punctului de restaurare, sinteti avertizat sa inchideti orice program/document deoarece, la final, va urma un restart.

Progresul operatiunii este afisat pe ecran.

La final, daca totul a decurs in regula, sinteti informat si puteti alege restart.

Citeste continuarea...