Cum sa tai o bucata de melodie (1)




Avind in vedere ca am cam neglijat domeniul audioin ultimul timp, incerc sa ma revansez cu un tutorial despre cum se taie o bucata dintr-un MP3.
In acest fel, puteti sa selectati doar o portiune din melodia favorita, apoi sa o folositi pe post de ringtone la telefon.

Programul folosit se numeste Free MP3 WMA Cutter, este gratuit si are pagina oficiala aici.
Puteti sa descarcati programul de pe aceeasi pagina, folosind butonul Download (100% free) sau direct de aici.
Instalati programul apasind Next pina la final.

Interfata programului este foarte simpla, consta dintr-o singura fereastra.
Primul pas este sa incarcati melodia. Programul citeste multe formate audio: MP3, WMA, WAV, OGG, dar si direct CD Audio.
Apasati butonul Load from file (pentru a incarca un fisier audio) sau Load from CD (pentru a incarca o melodie de pe un CD Audio).

In citeva secunde, fisierul audio va fi deschis si afisat pe ecran.
Puteti sa folositi, pentru a control nivelul de zoom al afisarii, cele patru butoane evidentiate in imagine, in ordine: marire (zoom in), micsorare (zoom out), marire zona selectata (zoom to selected area), afisare intreg fisier (display entire).

Puteti sa ascultati fisierul incarcat, folosind butoanele de jos: redare (play), pauza (pause), stop, repetare cintec (repeat).

Puteti sa selectati portiunea din melodie cu mouse-ul, prin simpla tragere deasupra afisajului.
Dupa ce ati selectat o portiune din melodie, aveti doua optiuni:
- stergeti portiunea respectiva din melodie - folosind butonul X
- pastrati doar portiunea respectiva si stergeti restul melodiei - folosind butoul Trim

Pentru a salva melodia, trebuie sa stabiliti folderul (Target Folder), folosind butonul Browse, si formatul fisierului (Target Format - recomandat MP3). Apoi apasati butonul Save Now.

Programul mai ofera o serie de efecte, folosind butoanele din partea dreapta, in ordine: intrare progresiva / atenuare final (fade in / fade out), adaugare ecou (echo), amplificare/scadere volum (increase or decrease), normalizare volum (adjust to optimal level), mixare cu alt fisier audio (mix).

2 comments:

Gigi spunea...

Ceva asemanator este si Nero Wave Editor. ;)

Centrale termice pe gaz spunea...

La fel de bine se poate taia si cu Adobe Audition, e adevarat e un program profesionist si ocupa ceva mai mult spatiu, insa cine doreste mai multe efecte este foarte bun.