Cum sa descarci un site complet (2)




Continuam astazi seria de tutoriale despre descarcare completa site inceputa cu programul gratuit WebSite Downloader for Windows.
Astazi voi prezenta un program comercial - Teleport Pro - unul din cele mai bune programe pentru descarcare completa site.

Pagina oficiala a programului Teleport Pro este aceasta.
Puteti sa descarcati o versiune gratuita a programului de aici (folosind butonul Click Here to Download) sau direct de aici.
Versiunea gratuita functioneaza 40 de zile si permite descarcarea a doar 500 de fisiere per proiect (site). Versiunea completa inlatura toate aceste limitari.
Dupa ce ati descarcat kitul, porniti instalarea si apasati Next pina la final.

Dupa teminarea instalarii, programul este lansat automat.
Pentru inceput, programul afiseaza "vrajitoturl" (New Project Wizard). Acesta poate fi accesat si de la meniul File > New Project Wizard.
Pentru a realiza o copie completa si fidela a unui site, selectati optiunea Duplicate a website, including directory structure.

La pasul urmator trebuie sa introduceti adresa site-ului pe care doriti sa-l descarcati.
Aceasta adresa poate fi pagina principala (de exemplu: http://www.widescreenwallpapers.org/) sau poate fi o sub-pagina (de exemplu http://www.widescreenwallpapers.org/animals-desktop-wallpapers.html - astfel se va descarca numai categoria Animals).
Un alt parametru important de stabilit este nivelul de descarcare (Up to 2 links from this starting point). Cu cit este mai mare acest numar, cu atit programul descarca mai multe fisiere. Valoarea recomandata este 1-3, mai rar 4.
Atentie: daca stabiliti acest parametru prea mare (peste 4) este posibil ca programul sa descarce zeci si sute de mii de fisiere, iar descarcarea sa dureze foarte mult.

La pasul urmator stabiliti ce tipuri de fisiere sa fie descarcate. Cel mai recomandat este Text and graphics (pagina propriuzisa si pozele) sau Text, graphics and sound (pagina, imaginile si sunetele - daca doriti sa descarcati, de exemplu, ringtonuri).

La ultimul pas apasati direct butonul Finish.

In continuare, va este prezentata o fereastra unde salvati proiectul in curs. Introduceti folderul si numele fisierului, apoi apasati Save.

Dupa ce ati salvat proiectul, apasati butonul Start (marcat in imagine) pentru a porni descarcarea fisierelor site-ului.

In timpul descarcarii, programul prezinta in partea de jos o serie de informatii:
- 4200 files queued - numarul de fisiere pregatite pentru descarcare. Dupa cum vedeti, acest numar poate fi foarte mare, deci trebuie sa aveti rabdare
- 104000 bytes/sec - viteza de descarcare a fiserelor. Programul poate sa descarce maximum 10 fisiere simultan, deci viteza reala poate fi mai mare.
Pentru a opri programul, puteti folosi butonul Abort (patrat rosu, marcat in imagine). Un proiect oprit poate fi salvat si apoi reluat mai tirziu, de unde a ramas descarcarea.

Dupa ce s-au terminat toate fisierele de descarcat sau ati oprit proiectul, puteti sa verificati fisierele salvate in folderul stabilit.
De obicei, exista si un fisier index.html, de unde puteti porni site-ul descarcat.

De asemenea, puteti sa lansati site-ul slavat si direct din Teleport Pro, efectuind click dreapta pe adresa si apoi alegerea meniului Open.

Daca programul descarca prea multe, respectiv prea putine fisiere, trebuie sa modificati nivelul de descarcare.
Accesati meniul Project, apoi Starting Address Properties si modificati valoarea optiunii Explore up to 2 links. Daca doriti sa descarcati mai multe fisiere, puneti o valoarea mai mare (3-6). Daca deja sint prea multe fisiere descarcate si doriti sa descarcati mai putine, introduceti o valora mai mica (1-3).

2 comments:

ameky spunea...

o alta metoda ar fi sa folosit web ripperul din net tools, are o interfata foarte prietenoasa

queensoft spunea...

Ce bine era daca puneai si tu un link sau o denumire mai exacta, web ripper si net tools sint asa de generice inicit nu-mi dau seama despre ce e vorba.