Optimizare viteza incarcare Windows (1)




Timpul de incarcare al sistemului de operare Windows a fost intotdeauna un subiect fierbinte. Fie ca era vorba de "liniutele" Windows XP sau viteza unui sistem Windows 7 pe hard disk SSD, intotdeauna discutiile pe aceasta tema au fost incinse.
Am descoperit un utilitar gratuit care ofera o multime de informatii si sfaturi despre viteza de incarcare Windows, inclusiv posibilitatea de a imbunatati timpii de incarcare.

Programul se numeste Soluto si are pagina oficiala aici.
Puteti sa descarcati programul folosind butonul mare verde Download sau direct de aici.
Dupa descarcare, instalati programul apasind I Agree - Install.

Dupa instalare, este recomandat sa restartati calculatorul, pentru ca programul sa inceapa procesarea.
Inchideti toate programele deschise si apoi apasati butonul Reboot PC Now.

Dupa restart, in timp ce se incarca Windows, este prezentat progresul operatiunii, in colt. Nu lansati alte programe si nu interveniti in procesul de pornire, lasati-l sa mearga singur pina se termina inregistrarea programelor lansate.

La final, programul afiseaza timpul de start Windows. Pentru a vedea detaliat, apasati butonul Click here to see why. De asemenea, puteti sa apasati si icoana speciala aflata in tray, linga ceas

In citeva secunde, programul va afisa interfata principala.
Aici veti gasi urmatoarele informatii:
- Your boot takes 0:55 min - durata incarcare Windows
- 63 applicationsrun in your boot - numarul de aplicatii (programe si procese) care se lanseaza odata cu pornirea Windows.
- No-brainer - remove from boot - aplicatii care se pot elimina fara probleme de la incarcare automata, numarul si durata lor de incarcare
- Potentially removable (advanced users) - aplicatii care se pot elimina de la incarcare automata, dar numai pentru utilizatori avansati, numarul si durata lor de incarcare
Required - cannot be removed - aplicatii de sistem care nu se pot elimina de la incarcare automata, numarul si durata lor de incarcare

Pentru a elimina o anumita aplicatie, pur si simplu plasati mouse-ul deasupra zonei respective si meniul apare in mod automat. Selectati optiunea Pause si aplicatia va fi eliminata.

Dupa ce ati eliminat toate aplicatiile care se incarcau in plus, puteti sa dati, din nou, restart la calculator, sa verificati timpul obtinut.

Daca ati eliminat din greseala un program sau un proces, puteti sa vedeti lista in partea de jos a programului - Removed applications.

Pentru a re-face setarea unui program de lansare automata, plasati cursorul deasupra lui si selectati optiunea In Boot.

Pentru a opri programul sa supravegheze incarcarea Windows, aveti doua optiuni: fie stergeti programul (uninstall), fie efectuati click dreapta pe icoana din tray si debifati optiunea Live Boot Progress.

1 comments:

subofferul spunea...

functioneaza cu minim 512 mb ram cine are mai putin ghinioane,in rest numai de bine un soft util