IObit Security 360 - cel mai bun program malware & spyware




IObit Security 360 este un program de curatare malware, spyware, troieni, adware, keyloggere, viermi si hijackere.
Programul este oferit in mod gratuit, avind functiile de baza complet functionale. Conform site-ului Major Geeks, aplicatia este cea mai descarcata din categoria respectiva, adica programe de securitate si antivirus.

Pagina oficiala a programului este aceasta.

Puteti sa descarcati programul de aici (accesind unul din linkurile Download@MajorGeeks) sau direct de aici (descarcarea va incepe automat in citeva secunde).
Dupa salvarea kitului, porniti instalarea si apasati Next pina la final.

La terminarea instalarii, programul este lansat automat.
Primul pas este sa verificati si sa actalizati programul, apasind butonul Check for Update. Daca nu sint descarcate automat fisierele, apasati apoi butonul Download Now.
Atentie: actualizarea manuala este una din limitarile programului gratuit. Acesta nu se atualizeaza in mod automat. La citeva zile trebuie sa folositi optiunea de actualizare in mod manual.

Pentru o curatare sigura si completa a calculatorului, accesati butonul Scan si apoi Full Scan.

In functie de puterea calculatorului, marimea totala a fisierelor si gradul de infectare, aveti de asteptat intre 5 si 30 de minute pentru o scanare completa impotriva malware, troieni si alte fisiere nocive.

Dupa terminarea scanarii, daca au fost gasite fisiere infectate suspecte, va este prezentata o lista si, pentru curatare, apasati butonul Remove.

Daca s-a reusit curatarea problemelor, acestea vor fi prezentate in culoarea verde.

Programul mai ofera o serei intreaga de unele ajutatoare pentru o mai buna securitate a calculatorului, accesibile prin butonul Tools.
Cele mai importante sint:
- Hijack Scan - utilitar asemanator cu HijackThis, folosit pentru a detecta setari de sistem modificate de troieni si malware
- Unlock & Delete - utilitar pentru stergerea fisierelor blocate, ce nu pot si sterse in mod normal.
- Privacy Sweeper - utilitar pentru stergerea fisierleor temporare ale browserelor si ale Windos-ului, asemanator cu CCleaner.

Nota: dupa cum spuneam si la inceputul tutorialului, programul este gratuit. Cele mai importante limitari sint:
- nu face actualizare automata. Trebuie sa-l actualizati manual, la fiecare citeva zile, folosind optiunea Check for Update, prezentata mai sus.
- nu ofera protectie avansata, pentru detectarea tipurilor noi si necunoscute de troieni si malware. Ofera doar o protectie de baza, pentru virusii aflati deja in baza de date.
- nu ofera optiunea de scanare automata/programata. Trebuie sa scanati manual calculatorul, la citeva zile/saptamini sau cind suspectati o problema. Totusi, programul are activa optiunea de protectie in timp real, adica fiecare fisier accesat de sistem este scanat imediat si sinteti protejat complet.

8 comments:

subofferul spunea...

are si optiunea de a descarca update de securitare de pe siteul microsoft plus optiunea de a face acest program portabil iar ca si calitate este bun odata ce au fost acuzati de cei de la Malwarebytes ca le-au furat definitile

Nelu spunea...

Pina la 14.04.2011 puteti utiliza versiunea PROFESIONALA a acestui progran folosind urmatorul cod:
347D5-42296-77927-7B8AF

Mihai spunea...

Am si eu o problema:
Dupa ce se activeaza antivirusul imi apare ca ma virus si fisierul se numeste server.exe, am dat scanare de mai multe ori si nu l-a gasit, imi detecteaza virusul numai dupa ce imi apare fereastra de bun venit si cand dau log off.

queensoft spunea...

Probabil atunci se activeaza virusul respectiv.
Daca apare avertizare de la antivirus, e bine, inseamna ca-l blocheaza si-l sterge. Dupa cum zici si tu, cind dai manual scanare, nu gaseste nimic. Deci nu e nimic.
Probabil ai pe undeva vreun virusel care se activeaza din cind in cind.

queensoft spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristi spunea...

Recomand tuturor acest program e la fel de bun ca si Spyware Doctor scapati de troieni imediat.

Danut spunea...

Nu stiam de acest program, dar se pare ca estedestul de bun dupa spusele tale si a comentariilor primite. Trebuie sa fac si eu rost de el sa vad daca e asa de bun precum se aude.

Pompe de apa spunea...

Si eu am acest program si este foarte bun!