Optimizare Windows (5)




Gasiti aici toate tutorialele despre optimizarea Windows-ului.
Astazi continuam cu alte sfaturi despre cum sa facem sa ruleze mai rapid si mai stabil Windows-ul.

Protectie la crash Windows Explorer - in momentul in care o fereastra Windows Explorer se blocheaza, din diverse motive, acesta afecteaza toate ferestrele Windows Explorere deshise. Daca inchidem fortat procesul explorer.exe, asta va duce la inchiderea tuturor ferestrelor. Pentru a preveni acest lucru, trebuie facuta urmatoarea setare.
Deschideti My Computer, apoi accesati meniul Tools > Folder options.

In fereastra nou deschisa, accesati tab-ul View si cautati in lista optiunea Launch folder windows in a separate process, iar aceasta trebuie sa fie activata.


Curatare de praf - odata la citeva luni, este bine sa desfaceti carcasa calculatorului si sa-l curatati de praf.
Atentie:
- daca aveti calculatorul sigilat, nu rupeti sigiliul deoarece veti pierde garantia. Pentru curatare, trebuie sa apelati la firma de unde ati cumparat calculatorul.
- de cele mai multe ori, este suficient sa desfaceti un singur panou lateral, de obicei este cel din partea stinga, daca priviti calculatorul din fata.
- deconectati calculatorul de la curent electric, inainte de a desface carcasa.
- aceti foarte mare grija cind curatati in interior. Puteti folosi o pensula sau un pamatuf special de praf. Pentru partea de jos, unde este doar tabla si se aduna cel mai mult praf, puteti sa folositi o cirpa putin umeda, dar cu mare grija sa nu udati alte componente. De asemenea, puteti sa folositi si un aspirator care sufla aer, dar nu in casa !!

- aveti grija, dupa terminarea curateniei, sa verificati daca nu s-a miscat vreo placa din slot sau vreun cablu din mufa aferenta. De asemenea, puteti sa verificati si daca exista condensatori umflati.
Interfata clasica Windows XP - puteti dezactiva interfata moderna Windows XP si astfel puteti obtine un spor de performanta.
Daca, totusi, doriti sa aveti noua interfata, puteti sa lasati activa o singura optiune, care este cea mai vizibila dintre toate.
Efectuati click dreapta pe My Computer si alegeti Properties.
In fereastra nou deschisa, accesati tab-ul Advanced, iar aici apasati butonul Settings de la categoria Performance.

Bifati optiunea Custom apoi debifati toate optiunile din lista, mai putin ultima, Use visual styles on windows and buttons.
In acest moment vor fi dezactivate toate optiunile ce maninca din memorie si viteza, dar interfata va fi tot cea noua.