Cum sa tai o bucata de melodie (2)




Continui astazi seria de tutoriale audio despre cum se taie o bucata de melodie MP3, inceputa aici, cu un nou program gratuit, Wave MP3 Editor LT.

Pagina oficiala a programului este aceasta.
Puteti sa descarcati versiunea gratuita (FREE) de pe aceeasi pagina, accesind linkul Download the FREE version here... sau direct de aici.
Dupa descarcare, instalati programul folosind optiunile implicite, apasaind Next pina la final.

Dupa instalare, lansati programul. Pachetul are mai multe aplicatii, trebuie sa lansati Wave MP3 Editor LT.
Primul pas este sa incarcati fisierul audio din care doriti sa taiati o bucata. Pentru aceasta, accesati meniul File > Open, selectati fisierul si apasati butonul Open.

Pentru a naviga in fisierul audio folositi urmatoarele controale:
- bara de derulare de sus - pentru a stabili pozitia in fisier
- butoanele zoom (sub forma de lupa) sau rotita de scroll a mouseului - pentru a mari o portiune de fisier
- butoanele de redare de jos - redare, pauza, stop

Cind ati gasit o portiune pe care doriti sa o salvati separat, pur si simplu selectati portiunea respectiva, apoi accesati meniul File > Save Selected As.
In noua fereastra introduceti folderul si numele fisierului, alegeti optiunea de jos Save as type: MP3, apoi pasati butonul Save.

Atentie: daca apasati in timp ce lucrati cu programul meniul File > Save sau butonul Save de pe bara de butoane, va fi salvat fisierul, peste cel original, care se va pierde. Deci, pentru a nu pierde fisierul original, este recomandat sa ii salvati o copie, intr-un alt folder.
De asemenea, cind inchideti programul, acesta va intreaba daca doriti sa salvati fisierul. Din nou, aceasta salvare se face peste fisierul original, deci este recomandat sa realizati inainte o copie a acestuia.