Cum sa transformi un CD Audio in MP3 (2)




Operatiunea de conversie din CD Audio in fisiere MP3 se numeste CD rip sau CD ripping.
Deja am prezentat programul gratuit CDex, iar astazi voi prezentat un alt program gratuit pentru cd rip - conversie CD Audio in MP3.

Aplicatia se numeste Accord CD Ripper Free si are pagina oficiala aici.
Puteti sa descarcati programul de pe aceeasi pagina, apasind butonul Download sau direct de aici.
Dupa download, instalati programul folosind optiunile implicite, apasati Next/Yes/OK pina la final.

La finalul instalatii, aplicatia este lansata automat. Primul pas este sa dezactivati mesajele de pornire, prin debifarea optiunii Show tips on startup, apoi apasati butonul OK.

Programul citeste in mod automat discurile AUdio CD introduse in unitate. Daca, totusi, nu este afisat corect un disc, apasati butonul Refresh, marcat in imagine.

Primul pas este sa stabiliti optiunile de conversie.
Apasati butonul Options (marcat in imagine, cu cheia si surubelnita), apoi megeti la categoria Output (in partea stinga).
Singura optiune este folderul unde vor fi salvate fisierele MP3. Apasati butonul marcat in imagine (...) si stabiliti un folder pentru salvare MP3.

A doua categorie de optiuni este Encoder. De aici stabiliti calitatea fisierului MP3, prin parametrul Bits per second - valoarea recomandata este 192.

Pentru a incepe conversia, apasati butonul Rip din imagine (disc CD). Programul prezinta un scurt sumar al operatiunii de conmversie CD Audio - MP3.

La finalul conversiei, apasati butonul Finish si deschideti folderul unde au fost salvate fisierele MP3 - aceste este afisat si in fereastra respectiva.

Fisierele MP3 nu vor avea numele original al melodiei.
Pentru a schimba numele, efectuati click dreapta pe fisier si alegeti din meniu Rename sau folositi direct tasta F2 pe fiecare fisier.
Atentie: daca numele fisierului se termina in .mp3 (de exemplu: 01-Track01.mp3), trebuie sa pastrati acea extensie, altfel fisierul nu va fi recunoscut de sistem. De exemplu, noul nume poate fi Melodia noua.mp3

2 comments:

Anonim spunea...

exista un prog. care sa imi formateze CD-ul,ca imi cumparam de multe ori CD-uri si cand sa pun cva pe ele imi zicea NERO ca CD-ul este plin,si nu puteam face nimic.Merci

queensoft spunea...

Nu prea inteleg.
CD-urile cind le cumperi sint goale.
CD-urile obisnuite nu se formateaza. Doar cele RW (reinscriptibile). Dar se formateaza (sterg) abia dupa ce le scrii cel putin odata, deci nu inainte, imediat cind le cumperi.
Este posibil sa fie unitatea CD Writer stricata. Porbeaza citeva discuri cu probleme si pe alte calculatoare.
Eroarea aparea inainte de scriere sau imediat cind incepeai scrierea discului?