Cum sa faci album de poze in format video (5)




Seria de tutoriale despre cum sa faci film din poze a ajuns la partea a cincea (gasiti aici primele 4 parti: 1, 2, 3 si 4).

Astazi voi prezenta un nou program gratuit de realizat film cu muzica din poze - Photostage Slideshow Software.
Pagina oficiala a programului este aici.
Puteti sa descaracti aplicatia din pagina de mai sus, folosind butonul Get It Now sau direct de aici.
Dupa descarcare, instalati programul apasind Next pina la final.

Dupa terminarea instalarii, programul este lansat automat.
Primul pas este adaugarea fisierelor - imagini, video, audio.
Fie deschideti o fereastra Windows Explorer, selectati pozele si le trageti in program (ca in imaginea de mai jos), fie folositi butonul Add Photos and Media Files.

Pasul urmator este sa adaugati fisierele (poze, filme, sunete) in ordine, pe pistele video si audio din partea de jos.
Pur si simplu trageti fisierele din partea de sus (Media List), pe pistele de jos (marcate cu video si sunet), in ordinea in care doriti sa apara in film.
Pentru a modifica pozele, puteti aplica o serie de filtre: Color Effects (efecte de culoare), Brightness Effects (luminozitate si contrast), Crop and Rotate (taiere si rotire), Pan and Zoom (panoramare si zoom), Text Title (adaugare text peste poza).
Pentru a aplica efectele, selectati una sau mai multe poze, modificati valorile in partea marcata in imagine, apoi apasati butonul Apply Changes.

Pentru a modifica durata de afisare a unei poze (3 secunde in mod normal), selectati una sau mai multe poze si efectuati click dreapta. Din meniul alegeti optiunea Set multiple clips duration. Introduceti durata, in secunde, si apasati butonul OK.

Daca melodila adaugata la film este prea lunga, aceasta trebuie taiata. Efectuati click dreapta pe melodie si alegeti optiunea Adjust clip duration.
In fereastra nou aparuta, folositi cele doua indicatoare marcate pe imagine si selectati bucata de melodie care doriti sa o poastrati pentru film, apoi apasati butonul OK.

Daca doriti sa pastrati melodia intreaga si sa afisati imaginile pe toata durata, efectuati click dreapta pe melodie si alegeti optiunea Stretch slides to fit audio track duration.
Confirmati aopi folosind butonul Change Lengths.

Pasul final este salvarea filmului. Accesati optiunea 4) Save slideshow, apoi butonul Save slideshow.

Alegeti formatul video pentru film - Disc (format DVD) sau Computer/Data (film obisnuit, in format AVI).
Apoi apasati direct butonul OK, programul aplicind in mod automat toate optiunile necesare.

In functie de optiunile alese pentru salvarea filmului, este posibil ca programul sa descarce si sa instaleze in mod automat anumite componente, deci este nevoie de o conexiune la Internet.

La final, programul afiseaza un scurt mesaj de confirmare.

2 comments:

Ana spunea...

Va trebui sa fac si eu asa un album. Am mai facut ceva asemanator cu Windows movie maker, dar pare mai usor si mai frumos asa.

queensoft spunea...

Daca vrei sa folosesti Movie Maker, citeste aici.