A inebunit YouTube


Dupa nebunia Google, acum se pare ca este si rindul Youtube. Doar este detinuta tot de compania Google

Totusi, nu va speriati, este doar o pacaleala de 1 aprilie. Pur si simplu accesati linkurile de sus dreapta pentru remedierea situatiei (I prefer the old-fashioned layout!).
La fel, pacaleala, este si Andreea Raicu alearga dezbracata!!

Citeste continuarea...

GTA San Andreas vs. GTA IV (part 4)


Partea a IV-a a comparatiei GTA San Andreas vs. GTA IV.
Accidente cu pietoni si plimbare prin oras.
Aici gasiti primele 3 parti: 1, 2 si 3.

Citeste continuarea...

Recuperare fisiere sterse (3)



In aceasta parte a treia, voi prezenta cum sa recuperati fisierele sterse folosind un program comercial. Gasiti aici si aici primele doua parti ale acestui tutorial.

Programul se numeste Prosoft Engineering RecoverSoft Data Rescue PC si gasiti pagina oficiala aici.
Tot de pe site, puteti descarca si o varianta demo a programului. Atentie: pe pagina de download, primele programe sint pentru calculatoare Macintosh, putin mai jos exista variantele pentru PC. De asemenea, varianta demo are ca singura limitare faptul ca nu recupereaza, efectiv, fisierele sterse, doar le scaneaza si le afiseaza.
Cel mai mare avantaj al acestui program este ca lucreaza indiferent de sistemul de fisiere si sistemul de operare aflate in calculator. De asemenea, nu este nevoie sa montati hard-disk-ulin alt calculator, deoarece programul nu lanseaza Windows (sau alt sistem de operare) deja instalat in calculator, el booteaza calculatorul direct de pe CD.
Dupa ce ati descarcat fisierul, lasati-l in executie.

Vor fi extrase din aceasta arhiva fisierele propriu-zise.

Dupa dezarhivare, va fi lansat automat programul de scriere. Pur si simplu introduceti un CD gol in unitate, selectati viteza de scriere (16x-24x) si apasati OK.
Daca aveti direct fisierul ISO, il scrieti cu Nero Burning ROM, folosind meniul File > Open > deschideti fisierul ISO > Burn.

Dupa ce a terminat de scris, resetati calculatorul, lasind discul in unitate.
Apoi, dupa reset, intrati in BIOS si selectati Boot order, astfel incit sa apara unitatea CD prima (first boot device).

Sau folositi meniul de boot.

Astfel calculatorul va porni folosind discul de recuperare al fisierelor sterse.
Alegeti prima optiune, Autodetect. Daca nu este afisata corect imaginea pe calculator, incercati si urmatoarele optiuni.

Asteptati citeva secunde pentru incarcarea programului. La ecranul urmator, apasati butonul I Agree.

La pasul urmator, puteti sa introduceti seria, daca ati cumparat programul, sau apasati butonul Demo.

La pasul urmator, alegeti locatia originala a fisierelor sterse. Puteti alege un intreg hard-disk sau o singura partitie. Pentru navigare, folositi sagetile mici din partea stinga. Apoi apasati butonul Next.
Atentie: hard-disk-urile si partitiile nu sint afisate precum in Windows (C: etc.), ci sint afisate ca in Linux (hda, hda1 etc.). Puteti sa va orientati dupa marimea partitiei si dupa folderele aflate pe o partitie. Folderele sint afisate corect, cu numele lor original.
Puteti sa recuperati fisiere sterse de pe un stick USB. Il introduceti in mufa USB inainte de pornirea programului, odata cu resetarea calculatorului, si va aparea in aceasta lista.

Urmatoarea optiune este alegerea locatiei unde vor fi salvate fisierele recuperate.
Atentie: NU alegeti aceeasi partitie ca si cea originala, de unde au fost sterse fisierele. Puteti sa alegeti o alta partitie, chiar daca se afla pe acelasi hard disk.
Puteti sa folositi, pentru salvarea fisierelor recuperate, un stick USB. Il introduceti in mufa USB inainte de pornirea programului, odata cu resetarea calculatorului, si va aparea in aceasta lista.

In acest ecran, puteti sa alegeti o optiune avansata, si anume scanarea partiala a partitiei. Aceasta se face prin specificarea sectoarelor de inceput si final. In mod implicit, aici sint trecute valorile maxime, deci scanarea intregii partitii.

Urmatoarea optiune specifica modul de scanare al fisierelor sterse: rapida (Quick Scan) sau completa (Complete Scan). Pentru rezultate bune, alageti Complete Scan, chiar daca operatiuea dureaza ceva mai mult.

In continuare, deja a inceput procesul de scanare si recuperare al fisierelor sterse si este prezentata o fereastra cu progresul operatiunii si timpul estimat ramas.

La finalul scanarii, informatii despre aceasta vor fi salvate, pentru a fi folosite ulterior. Pur si simplu apasati OK.

In ecranul urmator, selectati optiunea Found files, pentru a afisa fisierele sterse gasite.

Acum va fi prezentata lista fisierelor recuperate, aranjate dupa tipul de fisier: arhive, imagini, documente etc.
Pentru a recupera fisierele/folderele, le parcati cu click dreapta si va aparea un indicator de culoare rosie in partea stinga.
Starea fisierelor sterse este marcata prin culori: Excellent-Excellent - poate fi recuperat cu sanse foarte bune, Good-Bine - poate fi recuperate cu sanse bune, Possible-Posibil - este posibila recuperarea, dar cu erori, Poor-Slab - recuperarea este improbabila, fisierul este eronat.

Pentru a incepe, efectiv, operatiunea de recuperare, apasati butonul Recover. Daca totul a decurs bine, este prezentat un scurt sumar al fisierelor recuperate.

La final, dupa terminarea tuturor operatiunilor, poarasiti programul folosind meniul File > Quit. Puteti sa bifati si optiunea Restart, apoi apasati Yes.

La final, trebuie sa scoateti discul, pentru a porni calculatorul corect.

In exemplul prezentat aici, fisierele au fost recuperate corect. Ele sint plasate in partitia selectata in timpul recuperarii (in cazul nostru, a doua, D:), intr-un folder numit Recover....

Citeste continuarea...

Cum sa faci poze trucate (4)



Am ajuns si la ultima parte a acestui tutorial despre cum sa faci diverse montaje, trucate, cu poze. Primele 3 parti se gasesc aici: 1, 2 si 3.


www.yourmagicphoto.com
Pro:
- multe efecte, in jur de 500
- rezolutie media a imaginii finale (725x500)
- o optiune interesanta este Compose this montage with another. Dupa ce ati realizat deja un trucaj, optiunea foloseste aceasta imagine finala ca si imagine originala pentru un alt montaj.

Contra:
- se incarca putin cam greu, desi s-ar putea sa fie o problema temporara
- apare adresa site-ului pe imaginea finala
Sfaturi:
- pentru a salva imaginea finala, dati click dreapta pe poza, apoi alegeti Save image

www.letterjames.com
Acest site nu realizeaza montaje, precum precedentele, ci doar afiseaza mesaje peste niste imagini predefinite.
Pro:
- efectele sint foarte bine realizate
Contra:
- are putine efecte si imagini predefinite
- imaginea finala are rezolutie mica (550x400)
- apare adresa site-ului peste imaginea finala
Sfaturi:
- pentru a salva imaginea finala, dati click dreapta pe poza, apoi alegeti Save image
- puteti sa completati numai primul rind de text si sa-l lasati pe al doilea gol


www.customreceipt.com
Pe acest site puteti sa realizati un bon de casa personalizat. Daca stergeti adresa site-ului din partea de jos si gasiti niste hirtie mai subtire, puteti sa va duceti cu el acasa la sotie fara probleme.
Pro:
- simplu si usor de folosit
Contra:
- apare adresa site-ului in partea de jos a imaginii
- puteti sa completati doar citeva rinduri pe bon
Sfaturi:
- puteti sa incercati si alte site-uri de gen: reteta medicala, panou pentru testarea acuitatii vizuale, semn de circulatie, anunt de nunta. Gasiti linkurile in partea de sus dreapta.


www.fodey.com
Aici puteti realiza mai multe efecte, dintre care cele mai interesante sint: ninja text, wizard text, cigarette packet. Gasiti toate efectele in partea de sus dreapta a paginii.
Pro:
- unele efecte sint animate

Contra:
- efecte putine
- apare adresa site-ului in partea de jos a imaginii
- rezolutie mica a imaginii finale (300x300)
Sfaturi:
- pentru a salva poza finala, folositi link-ul Download image sau dati click dreapta pe poza, apoi alegeti Save image

Citeste continuarea...

Functii noi pe site



Poate ati observat aparitia unor mici icoane si bucati de text, imediat sub titlul fiecarui post.
Sint citeva instrumente ce va ajuta sa aveti mereu la indemina tutorialele acestui blog (Delicious, Stumble si Digg) si sa fiti mereu la curent cu cele mai noi tutoriale aparute aici (prin intermediul unui Feed reader).
Daca va place un articol publicat aici, pur si simplu dati un click pe iconite/text, iar mai departe este foarte usor de finalizat procesul - si eu sint incepator in acest domeniu, asa ca voi reveni cu alte sfaturi mai competente in aceasta privinta!
Cea mai simpla si usor de folosit este optiunea Trimite prin e-mail. Daca va place un post, accesati optiunea respectiva, completati datele (puteti sa folositi orice adresa de e-mail a dvs., nu neaparat Gmail) si trimiteti un mesaj unui prieten.

Citeste continuarea...

Optimizare Windows (1)



Indiferent de puterea unui calculator, Windows-ul are prostul obicei de a se intinde in memoria RAMsi pe hard disk, pina aproape la limita.
De aceea, voi prezenta in continuare citeva sfaturi practice despre cum sa optimizam Windows, orice versiune - XP sau Vista, pentru o functionare optima a calculatorului.


Configuratie echilibrata - in primul rind, cind va cumparati un calculator, trebuie sa luati o configuratie echilibrata. De exemplu, nu are rost sa cumparati un procesor foarte puternic, daca aveti memorie doar 512 Mb sau 1 Gb. Daca nu va pricepeti foarte bine ce sa alegeti, cereti un sfat (lasati un comentariu aici pe blog), pe un forum sau la un prieten. Puteti sa va mai orientati si dupa pretul componentelor. Cautati ceva asemanator si comparati pretul. Daca la o anumita piesa este mult mai mare decit altele asemanatoare, e clar ca este mult prea avansata si puteti sa renuntati la ea, in schimbul uneia ceva mai ieftine.
Sistemul de fisiere NTFS - pentru hard disk-urile actuale, sistemul NTFS este mai eficient. Daca mai folositi sistemul FAT32, puteti sa convertiti foarte usor la NTFS.
In rimul rind, pentru a verifica ce sistem de fisiere folositi, deschideti My Computer, apoi click dreapta pe partitii si alegeti Properties din meniul respectiv. In casuta ce apare, vedeti ce apare la File system.

Daca folositi FAT32, se poate converti in felul urmator. Accesati butonul Start, appi alegeti Run si dati comanda cmd, urmata de Enter/OK
Daca folositi Vista, procedura este putin schimbata. Accesati butonul Start, apoi All Programs, apoi Accessories, efectuati click dreapta pe Command Prompt si alegeti Run as administrator. Daca aveti parolat contul de Adminstrator, trebuie sa introduceti parola.

In fereastra nou aparuta, trebuie sa introduceti comanda: convert C: /fs:ntfs
Bineinteles, inlocuiti C: cu litera partitiei pe care doriti sa o convertiti din FAT32 in NTFS.

Continuati, apoi, operatiunea prin introducerea informatiilor si a confirmarilor cerute de program.
Dezactivare indexare fisiere - Windows XP a introdus o noua functie de indexare a fisierelor (Indexing Service), folositoare, dupa parerea Microsoft. Sistemul citeste fisierele aflate pe hard disk si creeaza indecsi cu continutul lor. Astfel, in cazul unei cautari a unor cuvinte in continutul fisierelor, aceasta se desfasoara mai repede. Totusi, aceste cautari sint foarte rare si se pot desfasura foarte bine si fara acest index. Plus ca accesul la hard diskeste cel mai lent dintr-un calculator si ingreuneaza folosirea lui in timpul creeari indexurilor.
Pentru dezactivare, accesati My Computer, apoi click dreapta pe partitii si alegeti Properties din meniul respectiv. In casuta ce apare, debifati optiunea Indexing Service....

In fereastra ce apare, bifati optiunea a doua, pentru a dezactiva indexarea tuturor folderelor si fisierelor din partitie.

In timpul dezactivarii, este posibil ca unele fisiere sa nu poata fi procesate (sint folosite n acel moment). Alegeti optiunea Ignore All, pentru a duce la bun sfirsit procesarea.

Drivere actualizate - in 99% din cazuri, este bine sa aveti cele mia noi drivere pentru componentele din calculator. In primul rind, identificati ce piese aveti in calculator. Apoi, vizitati site-urile producatorilor si verificati daca au aparut drivere mai noi. Cele mai importante sint driverele video, pentru placa de baza si de sunet.
Pentru a verifica versiunea driverelor din calculator, deschideti Control Panel, apoi System Properties. In noua fereastra deschisa, accesati Hardware, apoi Device Manager. Aici cautati componentele (de exemplu, placa video - Display adapters), efectuati dublu click pe aceasta, apoi mergeti la Driver. In exemplul nostru, driverul este versiunea 11.8208, iar pe site-ul www.nvidia.com apare 182.08. Deci este acelasi driver, cel mai nou.

Citeste continuarea...