Kaspersky PURE - concurs si tutorial




Kaspersky PURE este un nou produs antivirus de protectie de la compania Kaspersky Lab.
Deviza aplicatiei este Protecţie extinsă pentru viața ta digitală - oferind imunitate calculatorului în fața amenințărilor cibernetice de orice fel. Kaspersky PURE protejează integritatea și confidențialitatea tuturor fisierelor, Kaspersky PURE pastrind PC-ul curat.
Tutorialul este realizat in colaborare cu www.faravirusi.com - unde veti gasi, in citeva zile, un concurs la care veti putea cistiga licente gratuite Kaspersky PURE.

Pagina oficiala a programului este aceasta.
Pentru a descarca o versiune demo gratuita, complet functionala 30 de zile, accesati una din aceste adrese: aici sau aici.
Deupa descarcare, instalati programul, apasind Next pina la final.

La finalul instalarii, trebuie sa introduceti licenta. Fie introduceti o licenta completa (Activate commercial license), fie unde demo, de incercare (Activate trial licence).

Dupa verificarea licentei, este prezentat un scurt mesaj de confirmare.

In citeva secunde, programul va termina instalarea si analiza sistemului, iar dupa apasarea butonul Finish va lansa automat Kaspersky PURE.

La prima lansare va fi nevoie de actualizarea programului, prin apasarea linkului Update now.

Uneori, dupa actualizate, este nevoie de restart. Apasati butonul Fix It Now, apoi confirmati pe Yes si asteptati repornirea calculatorului.

Dupa restart, puteti accesa programul prin dublu click pe icoana din tray (jos, in colt, linga ceas).
Apoi, puteti modifica optiunile programului, prin linkul Settings.

Optiunile principale ale programului sint deja setate pentru o functionare optima. Puteti sa modificati citeva optiuni, mai mult estetice.
La categoria Notifications (mesaje alerta), apasati butonul Settings din imagine si puteti dezactiva sunetul de la fiecare alerta (acesta devine enervant la un moment dat).

O alta optiune folositoare este Gaming Profile. Cind activati acest mod de functionare, sint dezactivate unele optiuni, pentru a nu interfera cu jocurile. Functionarea principala a antivirusului Kaspersky nu este afectata, acesta continua sa blocheze virusii.

Dupa ce ati setat optiunile, ne putem intoarce in fereastra principala a programului, de unde puteti controla toate operatiunile oferite de aplicatie.
Prima categorie este My Computer Protection. De aici puteti realiza o scanare completa a calculatorului, folosind optiunea Scan My Computer. Selectati toate partitiile, apoi folositi Start Full Scan (scanare completa) sau Start Quick Scan (scanare rapida).

Puteti sa scanati orice fisier/folder/partitie/stick USB prin deschiderea ferestrei My Computer, apoi efectuarea click dreapta pe fisier/folder si alegerea optiunii Scan for viruses.

Daca programul descopera virusi, acestia sint curatati/stersi in mod automat.
La final, apasati linkul Detailed report pentru a vedea lista de virusi descoperiti.

My System Tune-Up realizeaza o serie intreaga de optimizari ale calculatorului: Tune Up your Browser Settings (optimizare browser Internet), Microsoft Windows Settings Troubleshooter (elimina probleme cauzate de virusi in Windows), Create Rescue Disk (creeaza un disc de recuperare Windows, in urma actiunii virusilor), Permanently Delete Data (sterge fisiere definitiv), Erase Your Activity History (sterge lista de fisiere si site-uri accesate), Delete Unused Data (sterge fisiere nefolositoare, pentru eliberare spatiu pe hard disk).

My Encryption creeaza fisiere/foldere criptate, pentru a impiedica folosirea lor fara a sti parola. Aceasta optiune functioneaza similar cu FolderLock sau Free Hide Folder.

My Virtual Keyboard afiseaza pe ecran o tastatura virtuala. In acest fel, nu mai folositi tastatura adevarata a calculatorului si programele de furat parole, gen keylogger, nu mai functioneaza corect si sinteti protejat.