VIPRE Antivirus - tutorial si concurs




Incep astazi o serie noua de tutoriale, cu dublu scop: prezentarea modului de instalare si folosire a unui antivirus si promovarea unui concurs ce va ofera licente gratuite (in colaborare cu www.FaraVirusi.com).
Puteti accesa pagina de concurs aici - aveti ocazia de a cistiga 5 licente gratuite pentru VIPRE Antivirus Premium.

Pagina oficiala VIPRE Antivirus este aceasta.
Puteti sa descarcati o versiune demo a programului, complet functionala timp de 30 de zile, de aici.
Primul pas este sa completati adresa de e-mail, pentru a putea primi licenta.
Apoi apasati butonul Request 30 day VIPRE Antivirus Premium Trial.

In scurt timp veti primi un email cu adresa de descarcare (link download) pentru antivirus.

Urmati adresa respectiva, descarcati si instalati programul.
In aceeasi pagina veti gasi si licenta gratuita pentru 30 de zile (Your evaluation key).

Instalati programul apasind Next pina la final. Dupa terminarea instalarii, este recomandat sa restartati calculatorul, apasind butonul Yes.


Dupa restart, va incepe configurarea programului VIPRE Antivirus Premium.
Avind in vedere ca aplicatia contine si firewall, veti primi diverse avertizari despre conexiunea la retea/Internet. Puteti sa apasati Yes sau Allow, daca sinteti sigur ca este conxiunea corecta. Daca apasati No sau Block, este posibil sa nu mai functioneze corect legatura Internet.

Configurarea propriu zisa incepe prin apasarea butonul Next din fereastra de mai jos.

Optiunile din pasul 2 permit programului sa trimita fisiere suspecte sau virusate catre compania producatoare, pentru analiza. Este recomandat sa fie lasate activate.

In fereastra de mai jos sint optiunile pentru firewall:
- Simple (No popup mode) - functionare automata, fara interventia utilizatorului, recomandata
- Learning mode - functionare in mod "invatare", in care apar intrebari despre traficul pe Internet si lansarea aplicatiilor necunoscute, recomandat pentru utilizatori avansati

La pasul urmator, trebuie sa activati optiunea I want to activate VIPRE now (recommended), apoi introduceti licenta si completati si datele de jos (numele, prenumele si adresa de email).
Puteti sa introduceti licenta trial (de incercare), primita prin email sau o licenta completa (full), daca ati cistigat la concurs sau ati cumparat programul.

In acest moment s-a terminat configurarea programului. Puteti sa debifati optiunea View a Demonstration of Vipre, apoi apasati butonul Finish.

Dupa pornire, programul incepe actualizare automata, trebuie sa asteptati citeva minute.

Fereastra principala a programului prezinta componentele principale:
- Scan Status - starea scanarii. In exemplul de mai jos, nu am efectuat nici o scanare a calculatorului. Puteti sa incepeti scanarea folosind optiunea Scan Now
- Active Protection - protectie activa impotriva virusilor, este activata aceasta optiune
- Updates - actualizari. Daca devine rosie optiunea, incercati actualizarea prin linkul Update Now
- Firewall - protectie firewall activata

Pentru a realiza o scanare de virusi a calculatorului, mergeti la optiunea SCAN, din partea de sus.
Pentru inceput, este recomandata o scanare completa - bifati optiunea Deep Scan, apoi apasati butonul Scan Now.

In functie de puterea calculatorului si cantitatea de fisiere, scanarea poate sa dureze 15-60 minute.

Dupa terminarea scanarii, daca au fost gasite fisiere infectate, apasati butoul Clean.

In citeva secunde, curatarea de virusi va fi terminata.

Puteti accesa optiuni avansate ale firewallului prin optiunea Firewall, din partea de sus.
Aveti urmatoarele optiuni: Settings (setari firewall), Statistics (statistici ale actiunilor intreprinse de firewall), Connections (afiseaza conexiunile active), Firewall History (raport ale actiunilor intreprinse de firewall).

In mod asemanator, puteti accesa optiunile antivirusului prin Manage: History (raport ale actiunilor intreprinse de antivirus), Quarantine (fisierele virusate aflate in carantina), Always Blocked / Always Allowed (aplicatiilor blocate, respectiv permise), Schedule Scans (programare scanari la o anumita data si ora).

Programul mai ofera o serie de utilitare, accesibile prin meniul Tools: Secure File Eraser (stergere securizata si definitiva a fisierelor), History Cleaner (stergere lista pagini de Internet vizitate), PC Explorer (vizualizare diverse optiuni configurare ale calculatorului).

5 comments:

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
Mulţumesc,
Cu stimă Vlad!

Gigi spunea...

Nu-i un antivirus prea stralucit.
Sunt si AV gratuiti mai buni decat Vipre.

queensoft spunea...

Gigi > daca e gratuit o licenta, nu e buna??

Daniel spunea...

Sau exista o vaianta mai simpla de a downloada acest produs: http://www.sunbeltsoftware.ro/vipre-premium/ - pagina din RO a lor.

Anonim spunea...

Gigi, ai apucat sa testezi? Pareri gratuite sunt destule. Personal am acest produs de un an si ceva, intr-o retea de vreo 200 PC-uri si nu am avut nici o problema. Am semnat cu ei prelungirea contractului.