Cum sa ascunzi foldere in Windows (2)





Continuam astazi serie de tutoriale despre cum sa criptezi/ascunzi foldere si fisiere in Windows, inceputa cu programel FolderLock si Free Hide Folder.
Astazi voi prezenta un alt program gratuit de criptat si ascuns foldere in Windows - My Lockbox.



Programul functioneaza in toate versiunile de Windows XP, 2003, Vista, 7, atit versiuni 32 bits (x86), cit si 64 bits (x64).
Pagina oficiala a aplicatiei este aici.
Puteti sa descarcati versiunea gratuita a programul de pe aceeasi pagina, accesind butonul Download Free Edition sau linkul Download now! sau direct de aici
Dupa descarcare, instalati programul folosind optiunile standard, apasind Next pina la final.

In timpul instalarii, la un moment dat, trebuie sa introduceti parola de 2 ori (password) si un indiciu pentru amintirea parolei (hint).
Atentie: nu puneti un indiciu prea simplu, deoarece poate altcineva sa va ghiceasca parola. Puneti un indiciu pe care il cunoasteti doar dvs. sau lasati spatiul gol.

La pasul urmator, trebuie sa alegeti un folder pe care doriti sa-l ascundeti.
In mod normal, programul creeaza el automat folderul C:\My Lockbox - daca doriti sa ascundeti alt folder apasati butonul Browse si alegeti alt folder.

Dupa terminarea instalarii, programul este lansat automat si complet functional.
Program va crea automat un shortcut (scurtatura) pe desktop, cu numele My Lockbox. Prin intermediul acestei scurtaturi puteti accesa folderul criptat, dupa ce introduceti parola.

In momentul in care accesati folderul ascuns, acesta poate fi accesat ca si orice alt folder normal, pentru orice operatiune.
Pentru a ascunde folderul la loc, efectuati un click stinga normal pe icoana din tray (jos, linga ceas), apoi introduceti parola si va fi lansata interfata programului. Icoana din tray este afisata tot timpul cit folderul este de-criptat (vizibil, ne-ascuns).
Acolo folositi butonul Lock pentru a ascunde folderul.

Optiunile programului (My Lockbox Control Panel)se pot accesa din icoana de la meniul Start.

Prima categorie de optiuni se refera la folderul ascuns de program si pot fi accesate prin butoanele Set (stabileste un folder pentru criptare), Remove (elimina un folder de la operatia de criptare/ascundere), Open (afiseaza folderul ascuns).

Optiunile avansate ale programului sint accesate prin butonul Advanced.
Cea mai importanta optiune avansata este schimbarea parolei, accesibila prin butonul Password. Introduceti parola veche (old password), apoi parola noua de 2 ori (new password) si, eventual, indiciul (hint - puteti sa-l lasati gol).

Atentie: singura limitare a programului My Lockbox este ca puteti sa ascundeti un singur folder la un moment dat. Versiunea Pro permite ascunderea si criptarea unui numar nelimitat de foldere.